Afbeelding
HV Ons Stekkie

14 uurs Nacht Marathon ‘Ons Stekkie’

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Afgelopen weekeinde visten de mannen en dames van de HSV ‘Ons Stekkie’ hun jaarlijkse 14 uurs nachtwedstrijd. Dit keer was het strijdtoneel de Lage Vaart, hetzelfde traject als het WK dames parkoers van afgelopen maand.

Tijdens het nachtvissen met de dobber is een hulpmiddel om de aanbeten te kunnen zien een breekstaaf of oplichtende antenne met batterij in de dobber. Deze zijn beiden al vanaf 3mm beschikbaar. Wanneer de werphengel de voorkeur had, dan gebruikten de vissers een toplichtje of lichtbundel op de top. Uiteraard mag de hoofdlamp niet ontbreken. Al deze lichtjes aan het water tijdens een pikdonkere nacht zijn een vrolijk gezicht.

(De tekst gaat verder onder de foto)


Nachtelijk vissen - HV Ons Stekkie

De wedstrijd wordt gevist met twee personen in een team die niet verder dan twee meter uit elkaar zitten en elk team zit op 50 meter van het volgende team. Zo is er volop ruimte om geen hinder van de buren te kunnen ondervinden.

De vissers van ‘Ons Stekkie’ maakten er ook dit keer een gezellige happening van. Vooraf werd gezamenlijk een maaltijd genuttigd en klokslag 00.00 uur was er voor iedereen een warme gehaktbal. Bij de prijsuitreiking aan het water werden met een bakkie koffie de ervaringen van de afgelopen nacht met elkaar gedeeld. “Diep respect voor onze oudste deelnemer Jan van Emst (84 jaar) die er al vanaf de eerste nachtwedstrijd telkens weer bij is. En dat hij dit verdienstelijk doet bleek in 2020 toen hij met zijn koppelmaat Andre Rademaker won. Zijn koppelmaat lag na tegenvallende vangsten te pitten in zijn auto maar Jan ging zoals altijd door!”, laat de club weten.

Zoals zo vaak waren ook dit keer de vangsten zeer wisselend. De uitslag leverde de volgende top 3 op: 1e en dus nachtkampioenen werden Edward Nijhuis/Andre v Zoeren (54 Kg), 2e Hans Schluter/Patrick vd Bovenkamp (25 Kg) en 3e Jan Jansen/Ruud Laser (12 Kg).

Ook in 2022 zal deze gezellige wedstrijd weer op de kalender prijken. Meedoen? Kijk op www.visseninzeewolde.nl

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52