Denilçon Ramazan op weg naar de 1-0
Denilçon Ramazan op weg naar de 1-0 Michel Zrour

Zeewolde schudt medekoploper Otterlo van zich af

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Zonder echt de bovenliggende partij te zijn geweest behaalde VV Zeewolde zaterdagmiddag 16 oktober een zeer belangrijke 1-0 overwinning op medekoploper Otterlo. De enige goal van de wedstrijd werd vlak voor rust gescoord door uitblinker Denilçon Ramazan. Zeewolde is nu de enige ploeg in de 3e klasse B zonder puntverlies en zelfs tegendoelpunt.

Het was zaterdag weer lekker druk op sportpark De Horst. Joy Schoonhoven stond voor het eerst in de basis. Hij trok regelmatig de aandacht van het publiek door de wijze waarop hij zijn tegenstander probeerde te dollen. Een enkele keer stierf zo’n actie in schoonheid of trapte hij in een van zijn eigen schijnbewegingen. Nick Redegeld mocht eveneens vanaf de aftrap meedoen en ook hij maakte een zeer gedreven indruk. Mede dankzij de twee genoemde spelers was het begin van de wedstrijd voor Zeewolde. Het was alleen wachten op de eerste echte kans. Die bleef echter uit. De opponent uit Otterlo liet af en toe zien niet voor niets mede boven aan te staan. In de tiende minuut moest Julian de Roder al een keer aan de noodrem trekken, toen een tegenstander dreigde in scoringsrijpe positie te komen. Dit kwam hem op een gele kaart te staan, hetgeen letterlijk een eerste waarschuwing was. In de 27e minuut was het echter andere koek. De gasten kregen een strafschop, omdat Lucas Pelgrum Bram van Lambalgen binnen de zestien onreglementair zou hebben gestuit. Deze buitenkans was niet aan de Otterlose aanvaller Marco van Rooijen besteed. Terwijl Martin van Barneveld al naar de andere hoek ging, knalde de 35-jarige routinier de bal keihard via de buitenkant van de paal naast. Zo ontsnapte Zeewolde aan een achterstand, maar de gretigheid uit de beginfase was intussen verdwenen. Alles leek erop dat de wedstrijd met 0-0 de rust in zou gaan. Dat gebeurde evenwel niet. In de 42e minuut speelde de regelmatig ongrijpbare Denilçon Ramazan zich schitterend vrij en schoot vervolgens even fraai diagonaal raak: 1-0.

Ook in de tweede helft hielden de beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Voor geen van beide doelen deden zich echt grote kansen meer voor. Vlak voor tijd liep William Borgers bij Otterlo tegen zijn tweede gele kaart aan, nadat hij alleen nog maar met een overtreding de zojuist voor de tweede keer tot man of the match uitgeroepen Denilçon Ramazan kon afstoppen. Met een man minder kreeg Otterlo nog een kans op de gelijkmaker. Scheidsrechter Martin van de Brug, wiens beslissingen niet altijd navolgbaar waren, kende de gasten op een gevaarlijke plek een directe vrije trap toe. Het schot smoorde evenwel in de muur en prompt zat de wedstrijd er ook op. Zeewolde behaalde zodoende drie zeer belangrijke punten en verwees de tegenstander naar plek twee op de ranglijst. Zaterdag 23 oktober moet VV Zeewolde op bezoek bij SC Hoevelaken, dat voorlopig nog genoegen moeten nemen met een plekje halverwege het rechter rijtje.

Opstelling Zeewolde: Martin van Barneveld, Ramon Chaigneau (46. Maurizio Sleurink), Alexander Sijtsma, Ronald Hoek (78. Jeffrey van Kampen), Lucas Pelgrum (78. Tim Koelewijn), Denilçon Ramazan, Joy Schoonhoven, Reinier Joustra (67. Rutger de Vries), Julian de Roder, Nick Redegeld (63. Ivar Wolters) en Niels van Moolenbroek.