SKV schrikt niet van vliegende start VV Zeewolde

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Al na vier minuten stond VV Zeewolde zaterdag 26 september met 2-0 voor in de thuiswedstrijd tegen SKV. Drie minuten later scoorden de Wageningers echter tegen, waardoor het direct weer een echte wedstrijd was. Er bleven doelpunten vallen in de eerste helft, in de tweede was er alleen nog een van de gasten. Zo eindigde het duel voor de thuisploeg toch ietwat teleurstellend in 3-3.

Zeewolde was het seizoen een week eerder voortvarend begonnen met een 3-1 uitoverwinning bij AGOVV uit Apeldoorn. De polderboys voelden zich zaterdag dan ook wel een beetje favoriet tegen SKV (‘Sport Kweekt Vriendschap’) uit Wageningen. Dat leek ook al snel waargemaakt te worden. Daarvoor was echter wel de hulp van SKV-doelman Youri Looijen nodig. De goalie kreeg een op het oog mislukt schot van Jan Struijk niet voldoende onder controle, waarna Ruben Stoelhorst er als de kippen bij was de thuisploeg op voorsprong te schieten: 1-0. Een minuut later was Stoelhorst opnieuw de gevierde man. Uit een pass van Ali Akachar schoot hij de bal buiten bereik van Looijen schitterend in de rechterbovenhoek: 2-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten (wat op terras trouwens verplicht was), dit kon weleens een mooie middag worden! De gasten toonden zich evenwel niet aangeslagen. In de 7e minuut verschalkte Ludo Oosting Zeewolde-doelman Romero Butz met een mooi lobje: 2-1. Direct daarmee werd het weer een wedstrijd. Kansen waren er daarna over en weer en na een kwartier was het ook alweer gelijk. Bij een tegenaanval van SKV liepen Ronald Hoek en doelman Romero Butz elkaar in de weg, waarmee zij onbedoeld de weg vrijmaakten voor Berry van de Poll: 2-2. Zeewolde was in het vervolg van de knotsgekke openingsfase wat meer in balbezit, maar van een echt overwicht was geen sprake. In de 28e minuut kwam de thuisploeg niettemin opnieuw op voorsprong. Ramon Chaigneau rondde een mooie aanval doeltreffend af: 3-2. Reinier Joustra en Ali Akachar kregen daarna mogelijkheden de score verder uit te bouwen, maar de opponent uit Wageningen was met lange ballen minstens zo gevaarlijk. De gasten deden er na rust nog een schepje bovenop, maar na zo’n tien minuten leek de wedstrijd weer een beetje in evenwicht te komen. Dat laatste werd in de 73e minuut ook bij de score het geval. Het was Ralph Brugman die daarvoor een hoekschop bij de tweede paal binnen moest koppen: 3-3. Zo spectaculair als de eerste helft werd de tweede verder niet. De formatie van Peter Epe moest het uiteindelijk dan ook doen met een (3-3) gelijkspel. Dat was gezien het begin van de wedstrijd een beetje teleurstellend, maar kijkend naar de volle negentig minuten kon er van een terechte uitslag worden gesproken. Na twee wedstrijden staat Zeewolde achter koploper Hoevelaken nu op een gedeelde tweede plaats in de 3e klasse B. Zaterdag 3 oktober moeten de polderboys op bezoek bij VV Veenendaal, dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen Zwart-Wit ’63 en eveneens tweede staat.

Opstelling VV Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Kevin Ozinga (76. Jeffrey van Kampen), Ronald Hoek (71. Jeffrey Bras), Ali Akachar, Denilçon Ramazan, Reinier Joustra, Jan Struijk, Ruben Stoelhorst (63. Niels van Moolenbroek) en Rutger de Vries.

Foto’s: Ramon Chaigneau rondt een mooie aanval doeltreffend af: 3-2 (foto’s Michel Zrour).

Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 1 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 3 uur geleden
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden