Afbeelding
Eigen foto

Nederlands viskampioene in het zonnetje gezet

Sport

ZEEWOLDE - Tijdens een verrassingsfeestje in het clubhuis van HSV ‘Ons Stekkie’ werd donderdag 28 oktober Nederlands Kampioene Fabiënne ter Horst in het zonnetje gezet. Zij won deze titel in september bij het sportvissen voor dames. “In de op één na grootste georganiseerde sport in Nederland is dat een grootse prestatie”, aldus de trotse clubleiding. “Sportvissen is allang geen statische sport meer, steeds actiever en professioneler gaan sportvissers de strijd met elkaar, de vis en de elementen aan, zo ook ruim 60.000 dames in Nederland.”

Het huldigingsfeestje werd in het geheim voorbereid. Dierbare sportvrienden en kennissen en leden uit binnen- en buitenland waren uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. In het clubhuis wachtte de niets vermoedende Fabiënne een warm onthaal.

“Een mooi moment voor de sportvisserij, de vereniging en uiteraard ook gemeente Zeewolde, die wederom een nationale topprestatie kan toevoegen aan het palmares van ons sportieve dorp.”

Het is het 3e Nederlandse Kampioenschap voor de hengelsportvereniging. Eerder werd Roelof Nobel Nederlands kampioen bij de jeugd, Todd Kranenborg en Derek Drabbe werden Nederlands Kampioen Streetfishing.

Wie wordt de volgende? Het kampioenschap bij de senioren ging maar nipt aan de neus van Jan van de Bovenkamp voorbij, een mooie tweede plaats was zijn deel. Patrick van de Bovenkamp miste net het podium, hij werd 4e bij het NK Feedervissen. “We doen dus mee op alle fronten. Ook op topsportniveau.”

In november vist Fabiënne een interland tegen Duitsland, in maart volgt een prestigieus internationaal event in Hongarije en in augustus wacht het WK.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 6 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 8 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden