Fabiënne ter Horst
Fabiënne ter Horst Eigen foto

Fabiënne ter Horst scoort bij Hengelsport Interland Duitsland Nederland

Sport

ZEEWOLDE – Dat Fabiënne ter Horst een uniek talent uit de opleiding van de lokale hengelsport vereniging ‘Ons Stekkie’ is mag blijken uit het absolute topjaar dat zij beleeft, daar waar het om haar sport gaat. Een schitterende vierde plaats met het team tijdens de WK, Het Nederlands Kampioenschap, de tweede plaats in de Nationale TC en nu ook een tweede plaats tijdens de onlangs in Duitsland op het Havel Kanaal gehouden Interland Duitsland - Nederland.

De eerste dag van de Interland viste ze ruim 26 kilo bij elkaar, goed voor de sectorwinst. De tweede dag werd nog eens extra gas gegeven en ving Fabiënne ruim 30 kilo, wat haar de dagwinst opleverde en de tweede plaats overall. De Nederlandse ex wereldkampioene Anja Groot bleef haar in de totaaluitslag nipt voor.

Na thuiskomst bleek wat voor slijtageslag deze visserij was geweest. De pols in een brace en pijn in bijna elke spier van het lichaam. “Maar”, zo zegt Fabiënne, “ik heb dat er zeker voor over! Vissen als topsport klinkt wellicht apart, maar geloof me: dit is een keiharde sport waarbij een prima mentale en fysieke conditie een grote rol speelt.”

Adri van de Bovenkamp namens de vereniging: “Normaliter worden zulke kampioenen op het hengelsport Topsport Gala in Papendal in het NOC/NSF congres centrum gehuldigd. Corona gooit echter roet in het eten, en dus komt er een digitale teams-uitreiking. Optimaal? Nou, nee. Maar helaas, de situatie is niet anders. De club is in ieder geval blij met talenten zoals zij.