Afbeelding
TVZ

Basiscursus wielrennen bij de TVZ

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Op 29 maart start de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) weer met een basiscursus wielrennen. De training is bedoeld voor de startende wielrenner. 

De basiscursus wielrennen bestaat uit vier trainingen op de dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. De eerste training start 29 maart vanaf de parkeerplaats bij de atletiekbaan. Tijdens de trainingen is er volop aandacht voor veiligheid, materiaalkennis en fietstechniek. Wat zijn bijvoorbeeld de regels bij het rijden in een groep? Hoe snijd je het beste de bochten aan en hoe verwissel je een band? Tijdens elke training komen nieuwe onderwerpen aan bod en wordt er uiteraard gefietst in groepsverband.

Het is de derde keer dat de TVZ deze basiscursus aanbiedt. De cursus wordt verzorgd door Jeroen Liefhebber en Marije de Jong. De vorige cursussen leidden tot een hoop enthousiaste reacties van de deelnemers: 

Lisette: “De afwisseling tussen techniektraining, spelletjes, competitieve elementen maar ook gewoon een training heel veel kilometers fietsen, waren de perfecte elementen voor een beginner zoals ik om op een hele laagdrempelige manier kennis te maken met de wielrensport.”

Ronald: “Buiten het feit dat het heel gezellig was, heb ik veel basistechnieken geleerd. Van kleine behendigheden tot het rijden in een waaier.”

Andere basiscursussen 
Aansluitend organiseert de TVZ in mei ook een basiscursus hardlopen. En plannen voor een basiscursus zwemmen zijn in de maak. De TVZ wil met de basiscursussen beginnende triatleten een opstap bieden, maar deelnemers zijn ook welkom voor één van de beginnerscursussen.

Meer informatie en aanmelden
Op de website van TVZ (www.tvz-zeewolde.nl) is meer informatie te vinden. Aanmelden voor de cursus kan door een mail te sturen naar Marije de Jong (marijetvz@gmail.com ). Deelnamekosten: 25 euro. Indien je tijdens of binnen één maand na afloop van de cursus lid wordt, is de deelname gratis. Het aantal beschikbare plekken is beperkt dus meld je snel aan als je interesse hebt.

Meer informatie: www.tvz-zeewolde.nl