Afbeelding
eigen foto

Open dag bij roeivereniging Amenophis

Sport

ZEEWOLDE – Voorafgaand aan de start van het roeiseizoen organiseert roeivereniging Amenophis op zaterdag 26 maart a.s. tussen 12.00 en 16.00 uur haar jaarlijkse open dag. “Iedereen die roeien als sport wil ervaren is van harte welkom.”

Voor geïnteresseerden is de open dag hét moment om kennis te maken met de roeisport en de vereniging. Deze dag liggen verschillende boten in het water waarin je samen met een ervaren lid kunt roeien. Je wordt rondgeleid in de botenloods en je hebt de mogelijkheid vragen te stellen over alles wat met roeien te maken heeft.

Roeien is een heerlijke en complete buitensport, geschikt voor iedereen, mits je kunt zwemmen. Bij het roeien gebruik je vrijwel alle spieren in het lichaam, terwijl de gewrichten niet worden belast. Vandaar dat roeien niet erg blessuregevoelig is.

Amenophis is een sportieve vereniging met een informele, gemoedelijke sfeer en mooi roeiwater op de Hoge Vaart. Er zijn leden die recreatief roeien, maar er zijn ook leden die aan serieuze tochten, marathons en wedstrijden meedoen. De vloot bestaat daarom uit verschillende boottypes, dus voor elk wat wils.

De basisinstructie start in de tweede helft van april. Na de kennismakingsperiode van twee maanden kun je zelf besluiten of het roeien aan je verwachting voldoet en of je definitief lid wilt worden.

Samen met je medecursisten leer je de basis van het roeien in een C1 en/of C2 boot. Dit houdt in: goed gebruik van been-, rug-, buik- en armspieren, balans in de boot, manoeuvreren, en omgang met het materiaal. De instructie wordt verzorgd door de meer ervaren roeiers binnen de vereniging.

Gedurende de winterperiode bestaat de mogelijkheid aanvullend binnen te trainen.

Meer informatie: www.amenophis.nl

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21