vrijwilliger in actie tijdens het zwemonderdeel bij de Junior Challenge (Scholierentriatlon)
vrijwilliger in actie tijdens het zwemonderdeel bij de Junior Challenge (Scholierentriatlon) Foto: Martin Muurling

Vrijwilligers leveren óók een prestatie bij Endurance

Sport

ZEEWOLDE - Een high-five. Een blije blik (vaak uit vermoeide ogen). Of een hartgrondig gemeende: “tot volgend jaar, dan doe ik weer mee, hoor!” De sporter is vaak, en zeker bij duursportevenementen, heel dankbaar richting de vrijwilliger. En beseft terdege dat zonder deze populatie een sportevenement niet mogelijk zou zijn. Een waardevolle groep, die aan het eind van het evenement geen medaille krijgt, maar zeker een knappe prestatie levert.

De Zeewolde Endurance is zeer ambitieus. Een steeds groter groeiend evenement, met veel uiteenlopende onderdelen zoals het Militaire- en Politiekampioenschap, de Triathlon for All, de Scholierentriathlon, een sprinttriathlon (individueel maar ook trio’s) en ook langere afstanden zoals de Olympic Distance en de halve triathlon. Een mooie ambitie, maar wel eentje die slechts haalbaar is met vrijwilligers voor bijv. de drank- en sponsposten en het bewaken van parc fermée en lastige oversteken.

Kun je niet deelnemen aan een van de genoemde sportieve onderdelen maar wil je op zaterdag 25 juni toch graag een prestatie leveren, die nog sterk gewaardeerd wordt ook, meld je dan als vrijwilliger aan op https://www.zeewolde-endurance.nl/?page_id=2686 .

Je kunt ook nog eens je vereniging ondersteunen, want voor iedere vrijwilliger (16+) die namens de vereniging inzetbaar is als Evenement Verkeersregelaar stort de Zeewolde Endurance namelijk 25 euro in de clubkas.