Afbeelding
Foto: ttv-zeta

ZETA 1 naar tweede plaats

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het ZETA-tafeltennisteam bestaat uit kopman Daan Bakker en Harry Sijm. Daan is de jongste speler in deze competitie. Naast deze competitie speelt hij ook nog in jeugd bij Hilversum. Daar komt hij uit in de hoogste klasse van Nederland. Harry is een oudgediende en al vele jaren in het eerste team speelt.

Na het kampioenschap in de najaarscompetitie komt het team nu uit in de hoogste regionale klasse. In deze poule van 8 teams zijn de eerste 7 wedstrijden gespeeld. Op basis van de tussentijdse ranglijst wordt bepaald wie voor het kampioenschap speelt en wie vecht tegen degradatie.

Dinsdag 12 april stond de wedstrijd tegen Hoogland op het programma. In de heenwedstrijd werd thuis nog met 3-2 verloren. Harry beet het spits af tegen Duco Lieste. De winst van de 1e game kon hij geen vervolg geven en met een minimaal verschil verloor hij de wedstrijd.
Daan trad aan tegen Luuk van Amstel. Hier bewees hij dat een van de sterkste spelers van de competitie is. In 3 games pakte hij de overwinning in rap tempo. Daarna mocht hij meteen door tegen Lieste. Ook hier had Daan geen problemen mee en werd het alleen in de laatste game nog spannend.

Harry verloor vervolgens de 1e game dik van Van Amstel. Hij herpakte zich vervolgens en sloot 2 spannende games winnend af. De vierde game gaf geen problemen waardoor deze winst ook naar Zeewolde ging. De laatste pot van de avond was het dubbelspel. Duo Bakker/Sijm wisselen snelheid en goed plaatsen af, waardoor zij moeilijk verslaanbaar blijken te zijn. Ook in deze partij vonden ze al snel de zwakke plekken bij de tegenstander en wonnen zij gedecideerd in 3 games. Door de 1-4 overwinning neemt Zeta de tweede plaats over van Hoogland en bestaat er nog een kleine kans op het kampioenschap.