Afbeelding

Ook 1/8 triathlon mogelijk tijdens Zeewolde Endurance

Sport

ZEEWOLDE - Elke Nederlander kan vanaf de jeugdjaren zwemmen, fietsen en lopen. Wat waarschijnlijk de populariteit van de triathlonsport verklaart, want in 2019 was de NTB de snelst groeiende sportbond in ons land. 

Het groeiende besef voor een gezondere leefstijl zal eveneens debet zijn, maar hoe dan ook kan nagenoeg iedereen aan de Zeewolde Endurance deelnemen, mede doordat er ook een relatief korte afstand op het programma staat. De sprint (1/8) omvat 750 meter zwemmen in de Aanloophaven, iets meer dan 20km fietsen langs het Wolderwijd en via de Sternweg/Ossenkampweg weer terug, waar dan nog slechts 5km hardlopen wacht over de strandboulevard langs fika. en over de dijk weer richting het verlossende gemeentehuis.

Om de grote toestroom van deelnemers aan deze afstand mogelijk te maken, is er zelfs een aparte ochtendstart (09:00) en een middagstart (14:00). Voor diegene die toch deze drie afstanden niet solo voor elkaar krijgt, is er op deze sprintafstand de mogelijkheid om met een trio de wedstrijd in estafettevorm af te leggen. De laatste honderd meter wordt gedrieën afgelegd.
Aanmelden is nog mogelijk tot 19 juni op www.zeewolde-endurance.nl

Prijzen
Diverse centrumondernemers hebben voor de 1/8-triathlon en de Olympic Distance (OD) een aantal prijzen uitgeloofd. Voor de Sprint (in totaal over de hele dag) wordt het voor de eerste dame en eerste heer een BBQ pakket van Slagerij Boshuizen - De Zaak Vol Smaak. Voor de OD voor de eerste dame en eerste heer een zonnebril van Meeuwsen Optiek.