Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Zenna van Tol Zeewolder kampioen stoepranden

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Op het grasveld tegenover Luxor werden woensdagmiddag 22 juni voorronden gehouden van het NK Stoepranden. Zenna van Tol uit groep 5 van basisschool De Toermalijn kwam als winnaar uit de bus en plaatste zich daarmee voor de landelijke finale in Arnhem. Het NK Stoepranden wordt georganiseerd door Jantje Beton en wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. 

Gouden ticket

Op de beide scholierensportdagen van 18 en 25 mei werd het stoepranden reeds geoefend. In totaal zo’n 1.100 kinderen maakten op die wijze kennis met het balspel dat al zo oud is als er stoepen en dus stoepranden bestaan. De échte liefhebbers gingen woensdagmiddag op herhaling. De Zeewolder buurtsportcoaches werkten volop mee en hadden enige nagebootste stoepranden geregeld. Zo voldeed Zeewolde helemaal aan de voorwaarden om voorronden van het NK Stoepranden te mogen organiseren. Er waren wel een keer eerder voorronden geweest van het NK Knikkeren, stoepranden was nieuw in Zeewolde. Zorg dat je met je worp de stoeprand van je tegenstander raakt, dat was de opdracht. Sprong de bal via de rand terug en wist je ‘m te vangen, dan leverde dat ook nog eens extra punten op. Er werd de hele middag dan ook enthousiast en soms zelfs fanatiek gespeeld. Er kan er echter maar één de beste zijn en dat was woensdagmiddag Zenna van Tol. Zenna mocht zich daarmee Zeewolder kampioen stoepranden noemen. Tevens won hij een gouden ticket dat toegang geeft tot het Nederlands Kampioenschap Stoepranden dat op zondag 18 september wordt gehouden in het Openluchtmuseum te Arnhem. Daarnaast kreeg hij een zilveren ticket, waarmee hij die dag een begeleider mee mag nemen. Alle deelnemers kregen voorts een prachtige oorkonde, een gymtas en een waterfles. 

Jeugdherinneringen

Voorbijgangers fietsten woensdagmiddag even iets langzamer of gingen zelfs een kijkje nemen. Zo was er een opa die misschien niet de middag van z’n leven, maar zeker die van deze week had. Allerlei herinneringen kwamen bij hem boven. “Ik geniet met volle teugen”, zo liet hij weten. “Wat heb ik dit spel in m’n kinderjaren vaak gespeeld! We deden thuis haast niet anders.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 10 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 12 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 12 uur geleden