Afbeelding
Foto: Jeugd- en Jongerenwerk Zeewolde

Sporten voor het goede doel

Sport

ZEEWOLDE – Zin in een potje tafeltennis of hockey? Ben je tussen de acht en twaalf jaar dan nodigen Milan, Mart, Gwenn en Liv je van harte uit om een keertje mee te spelen. Zij organiseren hiervoor een aantal workshops. “Naast dat het superleuk en leerzaam is, draag je ook nog eens bij aan een goed doel!” 

De workshops worden gegeven in de Polderwijkzaal (naast Panta Rhei) op de woensdagen 15 en 22 februari. Tafeltennis is van 15.00 16.00 uur, gevolgd door hockey van 16.00 – 17.00 uur. Op woensdag 1 maart is de grote finale. 

Om hun idee voor dit sportieve event te realiseren, benaderden de vier jeugdige initiatiefnemers Jeugd- en Jongerenwerk Zeewolde. “Een supertof idee”, vond ook jongerenwerker Lars Oostland. “Ze hadden vernomen dat vorig jaar Raf en Guusje geld hadden opgehaald voor een goed doel door workshops te organiseren voor de jeugd uit Zeewolde. Zelf wilden ze dit ook graag gaan doen. Vanuit hier hebben we de mogelijkheden bekeken en hebben ze zelf een flyer gemaakt!”

Milan en Mart zitten op tafeltennis en willen hun tafeltennis skills inzetten om workshops te organiseren. Liv en Gwenn zitten op hockey en gaan hetzelfde doen. “Met z’n vieren gaan ze twee keer een workshop tafeltennis en hockey geven om vervolgens de geleerde skills uit te voeren in een finale. Dit doen ze allemaal voor het goede doel: Arme Kant Zeewolde (AKZ).”

Tegen een donatie van 10 euro kunnen jongeren zich aanmelden voor drie keer tafeltennis of hockey. Zij worden dan twee weken meegenomen door de initiatiefnemers om beter in de sport te worden. Vervolgens wordt er in de derde week een finale gespeeld. 

Meer informatie en aanmelden via https://www.jongerenwerkzeewolde.nl/.../sporten-voor-het.../