Tafeltennis met eierdozen
Tafeltennis met eierdozen Foto: Zeewolde Actueel

Beweegfestijn brengt mensen in beweging

Sport Instagram

ZEEWOLDE – Jong of oud, verstandelijk of fysiek beperkt, regelmatig bewegen is voor iedereen goed. Het Beweegfestijn, dat maandagmiddag 27 februari plaatsvond in Het Baken, probeert dat te stimuleren door de deelnemers op een laagdrempelige manier uit te dagen om eens lekker mee te bewegen.

De opkomst was goed. Met dank aan de vele vrijwilligers en begeleiders die de deelnemers naar en van de sporthal, en ook op het Beweegfestijn zelf, persoonlijk begeleiden.

Het accent van deze middag lag op deelnemers die vooral genieten van kortdurende spel- en beweegvormen, zoals mikken, rollen, voelen en zwaaien. De sporthal was hiervoor omgetoverd tot een gevarieerd beweegplein. Een groot aantal beweegopdrachten, vooral gericht op actie en reactie, waren vindingrijk. Het liet zien dat met gebruik van simpele materialen, zoals wasknijpers en een waslijn voor de fijne motoriek te oefenen, of een lege eierdoos als tafeltennisbatje en lege wasmiddelenflacons als kegels te gebruiken, je op een laagdrempelige manier hele leuke beweegmomenten kunt creëren. “Wij laten de deelnemers graag zien wat er allemaal mogelijk is”, aldus Sybrigje Westerhof van Grenzeloos Bewegen Zeewolde.

De deelnemers, die bij het bewegen mede begeleid werden door buurtsportcoaches, hadden zichtbaar plezier tijdens de spelmomenten. “Het laat zien dat je ook met een (meervoudige) beperking kunt genieten van bewegen.”

Bowlen met lege wasmiddelflacons
Kegelen met de skippybal
geluiden, kleuren en voelen ervaren in de Belevingstunnel
Blikgooien
Krantwerpen met zandzakjes