Afbeelding
Foto: Zeewolde Atletiek

Herstel atletiekbaan

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Door een combinatie van gebruikte materialen, en de extreem hoge temperatuur tijdens de aanleg, is de toplaag van de atletiekbaan aan het Kluunpad aangetast. 

Hierdoor kampt de baan al sinds voorjaar 2022 met een loslatende toplaag. Een probleem waar meerdere banen in Europa die in dezelfde periode zijn aangelegd last van hebben. Gelukkig voor Zeewolde is het herstel een garantie klus waar de leverancier direct na Pasen mee gaat starten. 

De toplaag van de baan wordt geheel verwijderd en na herstelwerkzaamheden aan de lagen onder de toplaag, wordt deze opnieuw aangebracht. Voor deze herstelwerkzaamheden komt een internationaal team naar Zeewolde die bij de baan in woonwagens zullen verblijven. Gedurende april, met uitloop naar begin mei, zal dit team aan het herstel van de baan werken. De weersomstandigheden zullen daarin een bepalende factor zijn. 

Na het herstel wordt de baan opnieuw gekeurd door de Atletiekunie. Het tijdelijk gesloten zijn van de atletiekbaan heeft impact op onder meer de trainingen van Zeewolde Atletiek en de Triathlon Vereniging Zeewolde.
Voor de geplande Koningsspelen is inmiddels een alternatieve locatie gevonden. Voor de junioren en senioren van Zeewolde Atletiek zal daarbij ook gekeken naar mogelijkheden bij andere verenigingen in de omgeving. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende getraind kan worden op de technische onderdelen en de voorbereidingen op de competities.

Startpunt

Overigens blijft het noodgebouw beschikbaar als vertrouwd startpunt voor loop- en wandeltrainingen buiten de atletiekbaan. Alle leden en gebruikers zijn inmiddels geïnformeerd.

De atletiekbaan is in eigendom van de beheer- en exploitatiestichting Kluunpark. Voor vragen omtrent het herstel van de atletiekbaan, anders dan trainingen, kan men terecht bij bestuur@kluunpark.nl.

Op zaterdag 8 juni staat een grote wedstrijd voor pupillen gepland. “Een mooi evenement om het herstel van de baan mee te vieren.”