winnaars van de maandagavondcompetitie Hans Eitjes en Ton Helmich
winnaars van de maandagavondcompetitie Hans Eitjes en Ton Helmich Eigen foto

Spannende competitie BC Zeewolde

Sport Instagram

ZEEWOLDE - Het competitiejaar voor Bridgeclub Zeewolde zit er weer op. Gedurende het afgelopen seizoen werden er vier rondes gespeeld van elk zes zittingen, op zowel de maandag- als op de donderdagavond. Winnaars van de maandagavondcompetitie zijn geworden Hans Eitjes en Ton Helmich. De donderdagavondcompetitie is gewonnen door John Mol en Nico van der Zwet. “Vanwege de grote concurrentie is het uit de bus komen als winnaar een hele knappe prestatie!”, aldus het bridgebestuur. 

Hans Eitjes en Ton Helmich speelden met duidelijk veel plezier en nieuwe tactieken en haalden zo de overwinning binnen. Ze werden wel op de hielen gezeten (slechts 1 punt verschil!) door de nummers twee, Annemarie Luijkx en Jan Donderwinkel en de nummers drie (5 punten verschil) Pieter-Luuk van Beek en Annelies Peters.

John Mol en Nico van der Zwet lieten een constant hoog niveau zien. Op 6 punten achterstand volgden Erik Aarssen en Jan Eriks als tweede. Yvonne van den Berg en Rinus Oversteegen werden derde. Wellicht dat er volgend seizoen een revanche poging zal worden ondernomen!

Wanneer bij het bridgen 12 of 13 slagen worden gemaakt van de 13 die er te maken zijn, dan wordt dat een slem genoemd. Het is een hele klus deze te bieden en uit te spelen. Daarom worden er ieder seizoen ook slemkampioenen gehuldigd voor het bridgepaar waarbij dit de meeste keren gelukt is. Voor de maandagavond waren dit Pieter-Luuk van Beek en Annelies Peters en voor de donderdag Nel van Norden en Annemarie Meenhuis.

Nu de competitie is afgelopen worden er vrije, open speelavonden georganiseerd. Ideaal om eens kennis te maken met de vereniging en het spelen met meerdere, afwisselende bridgeparen. Bridgers zijn van harte welkom op de maandagavond (t/m 3 juli) en donderavond (gedurende de hele zomer). Voor meer informatie (o.a. aanvangstijd en locatie) zie de website: BC Zeewolde.nl