Aaron Bos (l) en Jonathan van Lien (r) 2e en 10e op NK Meerkamp
Aaron Bos (l) en Jonathan van Lien (r) 2e en 10e op NK Meerkamp Foto: Eigen foto

Tweede plaats NK Meerkamp voor Aaron Bos

Sport

ZEEWOLDE — Afgelopen weekend streden de meerkampers U18 en U20 in Assendelft om de nationale titel. Aaron Bos en Jonathan van Lien hadden zich geplaatst. In twee dagen tien onderdelen afwerken is echt alleen voor de alleskunners weggelegd.

Dag één begon sterk met persoonlijke records voor beide jongens op de 100 meter. Vervolgens sprong Aaron bij het verspringen met 6,50m naar de prestatie van de dag. Door met de overige onderdelen zeer dicht bij zijn persoonlijk record te blijven, deed Aaron al goede zaken voor het klassement. 

Dag twee begon iets minder sterk op de horden en het discuswerpen voor Aaron, maar hij herpakte zich door met het polsstokhoogspringen over 4,10m te springen en een persoonlijk record op het speerwerpen. Met het laatste onderdeel kwam alle kracht nog een keer naar boven voor een afsluitend persoonlijk record op de 1500 meter. Een overall puntentotaal van 6302 en een zilveren plak. Een gigantische prestatie. Ook geëindigd in de top 10 is Jonathan van Lien. Hij sloot zijn meerkamp af met een persoonlijk record op de 1500 meter en het meerkamp puntentotaal (5759 punten).

Komend weekend is het NK U18/20 gericht op losse onderdelen in Bergen op Zoom waar meer atleten dan ooit van Zeewolde Atletiek aan meedoen: Ewoud van Schaik, Annyck Room, Quirijn Pastoor, Rowan Tiemes, Aaron Bos en Jonathan van Lien. Dat weekend mogen deze atleten zich gaan meten met alle andere specialisten binnen de top van Nederland.

Alle atleten heren U18 die zich hadden geplaatst voor het NK Meerkamp. Aaron Bos werd 2e (4e v.l. boven), Jonathan van Lien werd 10e (4e v.l. onder)