Afbeelding
Foto: Erik Vis

Bronzen medaille voor Bryan Vis op NK turnen!

Sport Ingezonden

Afgelopen zaterdag heeft Bryan Vis de bronzen medaille gehaald  op de meerkamp  tijdens het Nederlands kampioenschap Turnen in Ahoy Rotterdam. Het 16 jarige Zeewolder talent verraste iedereen met deze mooie prestatie, omdat het de eerste keer was, na langdurig blessureleed, dat hij weer een volledige wedstrijd kon turnen. Een hele mooie prestatie!

Tijdens de meerkamp worden alle 6 de onderdelen geturnd en al deze scores worden bij elkaar opgeteld, wat resulteert in een totaalscore. Bryan begon deze wedstrijd op ringen, gevolgd door sprong, brug, rek en vloer en moest hij afsluiten op voltige. Door zijn blessures heeft hij maar heel weinig kunnen trainen op voltige, waardoor het nog spannend werd. Hij moest minimaal 9.400 behalen voor de derde plaats, maar dat behaalde hij ruimschoots met een 10.200. Door alle onderdelen stabiel te turnen en niet te vallen of grote fouten te maken behaalde hij een totaalscore van 71.167 waardoor hij  op een prachtige 3e plaats eindigde, wat resulteerde in de bronzen medaille.

Momenteel zit hij ook nog in het kwalificatietraject voor het EYOF (European Youth Olympic Festival) dat eind juli plaatsvindt in Maribor, Slovenië. De komende weken zullen bepalen of hij zich hiervoor zal kwalificeren.