Afbeelding
Archieffoto: KV Wolderwijd

Schoolkorfbal Toernooi bij KV Wolderwijd/DYZLE

Sport

ZEEWOLDE - Op vrijdag 29 september is het weer tijd voor het jaarlijkse JAM Schoolkorfbal toernooi op de velden van KV Wolderwijd/DYZLE. 

Het toernooi begint om 15:45 uur en de prijsuitreiking zal zijn om 18:00 uur. Het schoolkorfbal toernooi wordt traditioneel georganiseerd voor alle groepen 5 van de basisscholen in Zeewolde. “Maar ook dit jaar bieden we de groepen 4 ook weer de gelegenheid om deel te nemen aan dit mooie, gezellige en vooral sportieve toernooi”, meldt de korfbalvereniging.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op dit schoolkorfbal toernooi organiseert KV Wolderwijd/DYZLE alle groepen 4 en 5 een 2-tal trainingen. Deze vinden plaats op de korfbalvelden aan de Horsterweg op vrijdag 15 en 22 september van 17:00 tot 18:00 uur.  

Over korfbal

Korfbal is een teamsport voor jongens en meisjes samen. Er wordt tijdens het schoolkorfbal toernooi gespeeld volgens het 4-korfbal principe: 4 tegen 4 waarbij er tijdens de wedstrijd altijd 2 jongen en 2 meisjes per team spelen.

Aan het schoolkorfbaltoernooi doen jaarlijks bijna 40 teams, ruim 350 kinderen, mee uit de groepen 4 en 5 van de basisscholen in Zeewolde. Korfbal Vereniging Wolderwijd kijkt uit naar een sportieve en gezellige dag!