V.l.n.r.: Van Meerveld, Snel, De Prenter, Kraak, Razoux Schultz, Oostwouder, Van 't Loo, De Vries, Valero, Bekkema. Niet op de foto: Van Meerveld, Blaauw.
V.l.n.r.: Van Meerveld, Snel, De Prenter, Kraak, Razoux Schultz, Oostwouder, Van 't Loo, De Vries, Valero, Bekkema. Niet op de foto: Van Meerveld, Blaauw. Foto: De Snipers Zeewolde

De Snipers U22 maken indruk en stijgen naar 2e divisie na glansrijke prestaties!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden Instagram

Het basketbalteam U22 van basketbalvereniging De Snipers uit Zeewolde heeft een buitengewoon succesvolle eerste seizoenshelft achter de rug en maakt zich nu op voor een sprong naar de 2e divisie na de kerst. Deze opmerkelijke prestatie is een voortzetting van het succesvolle vorige seizoen, waarin het team het kampioenschap binnenhaalde.

Sinds anderhalf jaar speelt het team met succes samen in een min of meer ongewijzigde samenstelling. De hechte band werpt zijn vruchten af, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Ondanks enkele vertrekkende spelers en nieuwkomers, die de dynamiek in het team op de proef stelden, slaagde het team erin om opnieuw een hechte eenheid te vormen, vooral dankzij een gezellig teamweekend in september.

In de eerste seizoenshelft werden 10 van de 11 wedstrijden gewonnen, wat resulteerde in een indrukwekkende tweede plek in de competitie. Het team heeft het hoogste doelsaldo van de gehele competitie (+499). Alleen tegenstander WSV wist hen in een uitwedstrijd nipt te verslaan met slechts 6 punten verschil.

Deze successen zijn mede te danken aan de intensieve trainingen van de afgelopen maanden, waarbij de verdediging aanzienlijk is aangescherpt qua intensiteit. Daarnaast is een doeltreffende aanval toegevoegd aan het arsenaal, speciaal ontworpen om effectief te zijn tegen een zone-defence, een tactiek die de Snipers regelmatig tegenkomen.

Met de stap naar de 2e divisie staan er uitdagende wedstrijden op het programma tegen sterke tegenstanders zoals Basketiers’71, Arnhem Eagles, Batouwe, Twente Buzzards en ZAC. Het team kijkt vol verwachting uit naar de nieuwe uitdagingen en is vastbesloten om hun stempel te drukken op het hogere niveau.

Na de kerst gaan de trainingen hopelijk plaatsvinden in een Zeewolderhoek met 2 volwaardige baskets. Dat is zeer welkom vanwege een langdurig defect aan één van de baskets. Met deze reparatie kunnen de trainingen ongehinderd doorgaan, wat essentieel is nu het team zich voorbereidt op de uitdagingen van de 2e divisie. Het team kijkt ernaar uit om na de feestdagen weer op het veld te staan en zich voor te bereiden op de spannende wedstrijden die voor hen liggen.