Winnaar Daan Bakker en finalist Robin Beek.
Winnaar Daan Bakker en finalist Robin Beek. Eigen foto

Daan Bakker wint 25e editie ‘Henk v/d Hulst-tafeltennistoernooi’

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE -  Tafeltennisvereniging Zeta organiseerde op 12 januari voor de 25e keer het jaarlijkse in memoriam ‘Henk van der Hulst-Toernooi’.  

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van ‘handicap’ wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als drie games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden. 

Het toernooi was zoals altijd heel gezellig in de kantine, maar in de zaal werd geknokt voor elk punt. Zeker als je tegenstander start met acht punten voorsprong en de game tot de elf gaat.
De verassing van de avond was Gea Berkhof, die in een uitstekende vorm verkeerde en het tot de halve finale schopte waarin uiteindelijk Robin Beek te sterk bleek.

De andere halve finale werd een familie-onderonsje tussen vader en zoon Roel en Daan Bakker. Daan bleek de sterkste van de twee, waardoor uiteindelijk de jeugd van Zeta de oude garde de baas bleef en zodoende Robin Beek en Daan Bakker de finalisten waren. Ondanks dat Daan elke game met vier punten achterstand begon, wist hij Robin Beek te verslaan en is, na de verloren finale van 2023, nu de winnaar van het 25e ‘Henk van der Hulst-Toernooi’. “Proficiat Daan!”

Bij alle voorgaande edities was To van der Hulst, de weduwe van Henk van der Hulst, altijd aanwezig geweest. Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man, die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta.
Vanwege haar gezondheid was het nu voor haar helaas niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn en de wedstrijden te volgen en de prijsuitreiking te verzorgen.

Meer info op www.ttv-zeta.nl