V.l.n.r.: Monique Bongers, Mirjam Knies, Audrey Pereira en Andert van Steenoven
V.l.n.r.: Monique Bongers, Mirjam Knies, Audrey Pereira en Andert van Steenoven Jelle Stellingwerf

Medisch Centrum Waterland in aanbouw

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE – Voor argeloze voorbijgangers en vaste bezoekers van de bushalte bleef het nog even een verrassing wat nu precies met dat braak liggend terrein aan de Horsterweg zou gaan gebeuren. Project ‘Gizeh’ is nu wel klaar, maar tussen Gizeh en de bushalte, “da’s nog een leuk volkstuintje!”, zoals iemand het grappig uitdrukte. Sinds kort heeft een flinke banner aan de omheining aan de geheimzinnigheid een einde gemaakt, want die meldt trots dat op dat ‘volkstuintje’ een ambitieus opgetuigd medisch centrum gaat verrijzen.

Huisartsen Monique Bongers, Audrey Pereira en Mirjam Knies namen samen met fysiotherapeut Andert van Steenoven het initiatief tot oprichting van ‘Medisch Centrum Waterland B.V.’ dat, naast hun eigen zorgverlenende praktijken, aan een aantal collega-zorgverleners onderdak gaat bieden. “We hebben een projectontwikkelaar in de arm genomen met veel expertise op dit terrein”, vertelt Bongers. “Logisch, want we zijn artsen, en geen bouwers.” Het project bleek goed haalbaar, mits de ondernemende vier zelf op zoek zouden gaan naar huurders. BENU Apotheek ging als eerste mee, er volgden meer, en de lijst van deelnemers aan MC Waterland is inmiddels aardig opgelopen, volgens de banner aan het hek.

De plannen van dit moment laten zien dat de begane grond van het MC zal worden bezet door de apotheek, de fysiotherapie met een oefenzaal, Coloriet Thuiszorg, een podoloog en een ‘dependance’ van ziekenhuis St. Jansdal met een röntgenkamer en een beperkte buitenpoli. De eerste verdieping is dan voor de huisartsen, een psychologenpraktijk en een diëtist. Er is, kortom, enthousiasme genoeg voor dit project. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de goede bereikbaarheid en centrale ligging van het pand dat daar aan de Horsterweg gebouwd gaat worden. “De palen zitten er in, de bouw kan starten!”, aldus huisarts Bongers. “De oplevering staat gepland voor juli/augustus 2021, en dan hebben we nog een aardige klus met inrichten en verhuizen. We gaan ervoor, want ons doel is het verrijken van de zorg voor de inwoners van Zeewolde.”