Afbeelding
@steijger.com

Zes steengoede ondernemingen genomineerd

· leestijd 5 minuten Zakelijk

ZEEWOLDE - Ook de ’22 editie van de ondernemerswedstrijd kent weer finalisten met uiteenlopende activiteiten. De finalisten zijn: Classic Mike, Next Level Health Club en Wallgroup. Voor de Centrumondernemer van het Jaar zijn de finalisten: Bloomfields and Desjardins, Mode plus by Birgit en Visspecialist Chris Koelewijn. Aan de jury’s de moeilijke taak om de verschillende kwaliteiten te beoordelen en te wegen. Dit keer zal er nadrukkelijk gekeken worden hoe de ondernemingen zich door de coronacrisis hebben geslagen. Ook dat is een lastige klus, immers zijn er ook ondernemingen aan wiens deur het coronaspook voorbij is gegaan.

Classic Mike
Bijvoorbeeld bij Classic Mike. Mike Kastrop runt aan de Tweespan op Horsterparc in een gloednieuwe werkplaats een inmiddels internationaal vermaard restauratiecentrum. Daar worden klassieke auto’s weer in de oorspronkelijke staat worden gebracht.  Classic Mike staat in de branche van klassieke automobielen bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Mike realiseert dat op een bijzondere, inclusieve wijze waarbij jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben met plezier en naar eigen vermogen aan prachtige projecten werken. De inclusieve ondernemer gooit hoge ogen met zijn restauratieprojecten. Het levert hem regelmatig onderscheidingen op. Eerder dit jaar viel hij in de prijzen op het legendarische Italiaanse Concorso d’Eleganza Villa d’Este!. Voor een internationaal publiek van deskundigen en verzamelaars sleepte hij met een zeer fraaie gerestaureerde blauwe Fiat 508 Ballila uit 1935 ’Este! de prestigieuze prijs ‘Most Sensitive Restauration’ in de wacht. Het vakmanschap uit Zeewolde kreeg daardoor internationale veel aandacht hetgeen Mike vrijwel direct aan zijn orderportefeuille merkte. Het gaat hem en zijn bijzondere team dankzij de aandacht voor detail en schoonheid wat restauratieprojecten betreft goed voor de wind, waardoor Mike alweer denk aan verdere uitbreiding!

Wallgroup
Bij Mike om de hoek bevindt zich aan de Tilbury het bedrijf van Sjoerd Alofs. Ooit begonnen als producent van roll-up banieren en (beach)vlaggen. Dat leverde hem de aanmoedigingsprijs van Zeewolde Zakelijk op. Nog belangrijker: ProFlags werd meteen de aanvoerder van de CrossBorder Top 30, de lijst met de snelst groeiende Nederlandse e-commerce bedrijven over de grens. Dat was vier jaar geleden. Nu staat Sjoerd wederom vooraan met een zakelijk succes. Dit keer met Wallgroup, internationaal online leverancier van fotobehang op maat. De webshop Fotobehang.com draagt 5 sterren: het beoordelingsresultaat van ruim zesduizend tevreden klanten. Ook aan de deur van Wallgroup is corona deels voorbijgegaan. Sjoerd zegt dat corona de Wallgroup zeker een boost heeft gegeven wat websitebezoek en verkopen betreft. Iedereen zat thuis en veel mensen gingen hun huis opknappen. Wel is er door corona veel concurrentie bijgekomen en zijn de materiaalkosten gestegen. Voor Wallgroup heeft corona dus zowel voordelen als nadelen opgeleverd. Maar die nadelen maken Sjoerd en zijn gemotiveerde team alleen maar scherper en zijn zij klaar voor een volgende beloning!

Next Level Healthclub
Bij finalist NextLevel Healthclub heeft corona er flink ingehakt. Wanneer de verslaggever van Zeewolde Actueel hen opzoekt, zijn zojuist de verscherpte maatregelen aangekondigd. QR-controle van de sporters, verplicht bij binnenkomst op voor iedereen van 18 jaar en ouder. In de Open Air Fitclub kan zonder QR-code scan gesport worden. Edwin de Vos en Jeroen Visser werden er moedeloos van toen vooral hun branche de gevolgen van de coronamaatregelen zo ernstig voelde. Maar met inventiviteit slaagden zij er telkens weer in om het hoofd boven water te houden. Uiteraard dankzij een schare trouwe leden en dankzij de open Air Fitclub. En dat terwijl NextLevel nauwelijks aangekondigd en nog van de grond moest komen. Immers pas in december 2019 openden de Fitness Partners hun deuren voor sportief Zeewolde. Fitness Partners Zeewolde is het initiatief van Jeroen en Edwin waarbij er onder één dak gekozen kan worden voor de high end Next Level Healthclub (met alles erop en eraan, waaronder professionele begeleiding van gecertificeerde instructeurs) of het laagdrempelige instapabonnement van de Level One Fitclub. En dat is een concept waar Edwin en Jeroen trots op zijn!

Bloomfields and Desjardins: Your Florist! 
In het centrum beginnen we onze rondgang langs de finalisten bij Bloomfields and Desjardins van de goedlachse Karin van Rijn. Hoewel haar winkel wegens corona de verkoop naar buiten moest verleggen, heeft corona ook positieve effecten gehad. Er werden meer bloemen geschonken. Bloemen brengen immers vaak het zonnetje in huis, maar ook troost. Zoals een trouwe klant schreef bij het 29 jarig bestaan ‘Bloemen beroeren het hart, daar waar woorden het niet kunnen bereiken’. Doordat Karin en haar team bovendien tijdelijk in Harderwijk de Fleurop orders heeft bezorgd, was er aan de Horsterweg geen werk te kort. Integendeel! Er moest flink aangepoot worden. Zozeer zelfs dat er menig vrije dag door Karin gebruikt moest worden om de extra orders te maken. Ondanks alle drukte, is Bloomfields and Desjardins in april gecertificeerd door SGS en Duurzaam Bloemist geworden. Naast bloemen zijn er ook tal van mooie cadeauartikelen te vinden zoals porselein van het Duitse merk Räder. Maar ook het fraai glaswerk van Fidrio en vogelsilhouetten van cortenstaal van het merk Metal Bird zijn in het assortiment te vinden.

Vispecialist Chris Koelewijn 
Als we even verderop in de Kerkstraat bij Visspecialist Chris Koelewijn naar binnen wandelen valt direct op waarom de zaak van deze Spakenburgse Zeewoldenaar zo populair is bij het publiek. In de ruime winkel heerst een gezellige sfeer van aan tafel kletsende scholieren en buren die de laatste nieuwtjes uitwisselen. En onderwijl doet een trouwe klant aan de vitrine haar verhaal, waar ook luisterend oor voor is. Dat praatje, het begrip, het wordt door de vele trouwe klanten zeer gewaardeerd. Chris, William, Janneke en hun team hebben zichtbaar hun draai gevonden op hun nieuwe locatie aan de Kerkstraat. Jarenlang waren zij gevestigd aan de Torenstraat, wat ook een prima locatie was, maar aan de Kerkstraat is er nu eenmaal meer ruimte voor hun ambitie: een fraaie, moderne specialiteitzaak, met veel ruimte voor de klanten. En die ruimte kwam tijdens de coronacrisis goed uit: want zelfs met 1,5 meter afstand kon er nog een dozijn klanten de winkel in! En ach, als een buurtbewoner wegens corona het huis niet uit durfde, dan werd de bestelling door de visspecialist in een tasje aan de deur gehangen. Wat nog opvalt in de winkel is het bord van Abba Child Care. Deze stichting uit Zeewolde heeft als doel om weeskinderen in India te helpen een thuis te vinden en zodoende een hoopvolle toekomst met perspectief te bieden. Chris en Janneke zijn als ambassadeur en donateur betrokken bij dit goede doel, en hebben de kinderen bezocht in India. Al met al een terechte ‘ondernemende’ finalist dus.

Mode plus by Birgit
Last but certainly not least: Mode plus by Birgit. In goed Nederlands mode met een maatje meer van Birgit Vercauteren. In de winkel van de immer opgewekte Birgit vindt iedere vrouw met een maatje meer wel passende kleding. En sinds corona nog meer dan voorheen! Birgit heeft van de nood een deugd gemaakt en tijdens de coronacrisis haar winkel aan de Raadhuisstraat grondig onder handen genomen. Daardoor is er een coronaproof looproute ontstaan, en gelijktijdig meer plek voor de kleding. Wat uiteindelijk ook positief uitpakte is de onlineservice die Birgit heeft ingevoerd. Zei het dat dit meer als extra service voor de bestaande klanten moet worden gezien. Want hoog inzetten op online verkoop doet Birgit niet, immers ligt haar kracht in het advies en de persoonlijke begeleiding. Het wegens corona ingevoerde private shopping was dus ook een uitstekende maatregel die door vele klanten zeer werd gewaardeerd. En die persoonlijke benadering gaat best ver bij Birgit, Want als er een vriendinnengroepje in de winkel bij haar aan tafel gaat zitten (dat bij Mode plus by Birgit kan als je een afspraak maakt) dan is Birgit al onderweg om bij Koffiehuis De Oude Bieb gebakjes te halen! Hoezo aan de lijn doen?                                 

Online finalistenavond
De traditionele finalistenavond, die op donderdag 18 november gehouden zal worden, zal wegens corona alleen online te volgen zijn. De uitzending wordt door LOZ verzorgd en is op de website www.topondernemerszeewolde.nl/live/ te bekijken. Op 13 januari 2022 tijdens de BKZ-nieuwjaarsbijeenkomst in The Lux zullen de winnaars bekend worden gemaakt. 

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56