Afbeelding
Foto: Eigen foto

GildenGroen verkozen tot Duurzaamste Hovenier van Nederland

Zakelijk

ZEEWOLDE - Hoveniersbedrijf GildenGroen heeft de verkiezing gewonnen van de Duurzaamste hovenier van Nederland. Dit is woensdag 11 januari op de  Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg bekendgemaakt.

(tekst loop door onder de foto)

Eigen foto

Voor de verkiezing waren drie bedrijven genomineerd. Volgens de jury waren de verschillen tussen de kandidaten ook dit jaar weer miniem. Toch was het goud voor Marcel en Cora Achterberg van GildenGroen volgens de jury meer dan verdiend.  Naast het werken met duurzame materialen en hergebruik, werd vooral ook het duurzame personeelsbeleid van het Zeewoldense hoveniersbedrijf geprezen. “Het bedrijf werkt met een diversiteit aan medewerkers, ieder met zijn eigen expertise, werkend vanuit hun individuele kracht.”

Het hele team van GildenGroen is trots op deze bekroning. “Het is een mooie beloning voor waar we mee bezig zijn en de weg die we inslaan met het bedrijf”, laten eigenaren Cora en Marcel Achterberg, weten. “Het bevestigd alleen maar dat we goed bezig zijn.”

In een eerder artikel gaf het ondernemersechtpaar aan dat áls ze zouden winnen, zij een grote duurzaamheidsboom gaan planten ‘zodat heel Zeewolde mee kan genieten’. Marcel: “Het idee is om met de gemeente te gaan kijken of we een plek kunnen vinden waar zo’n boom, misschien met een bankje eromheen, toekomstbestendig kan en mag uitgroeien tot een mooie grote boom.”