Afbeelding
Elles Anne Boot

St Jansdal live met CuliCart: Complete proces maaltijden digitaal

Zorg en Welzijn

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal ging onlangs live met een vernieuwde inrichting van CuliCart. Hierdoor is het complete proces rondom het uitgeven en registreren van de patiëntenmaaltijden gedigitaliseerd. De voedingsassistent legt de keuzes van de patiënt vast via de iPad in CuliCart.

In CuliCart ziet de voedingsassistent wat ze de patiënt kan aanbieden, op basis van dieet en allergieën die worden doorgegeven via het elektronisch patiëntendossier. Door het bijhouden van de voedingsinname (wat wordt aangeboden en wat op gaat) wordt de voedingsinname van de patiënt digitaal gevolgd door de voedingsassistent, verpleging en diëtist. “Het systeem is even wennen, maar werkt heel prettig en snel,” vertelt een voedingsassistente op de eerste dag van de livegang.

Het voedingsconcept is ook uitgebreid met meerdere maaltijdmomenten, om beter te kunnen inspelen op de wensen van verschillende doelgroepen. Met deze flexibiliteit en aanvullende mogelijkheden voor gedetailleerde innameregistratie wordt (verdere) ondervoeding van patiënten voorkomen.

Deze vernieuwde inrichting betekent een nieuwe werkwijze en optimalisatie van de samenwerking tussen verpleegkundige, diëtetiek en voedingsassistenten.

Afbeelding