Afbeelding
Eigen foto

Zorgmedewerkers krijgen hart onder de riem

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - De stichting Hart voor Zorgend Flevoland bezorgde vrijdag een groot rood hart bij vijf Flevolandse zorginstellingen in Emmeloord, Lelystad en Almere. Met dit gebaar bedankt Hart voor Zorgend Flevoland alle Flevolandse zorgmedewerkers voor hun betrokken en belangrijke werk.

Ballonnen en kaarten 
Het gaat om een 90 centimeter grote ‘dank-je-wel-ballon’, in de vorm van een rood hart. De stichting bracht zo’n enorm hart naar de vaccinatiestraat in Emmeloord, de vaccinatielocatie van de GGD en zorginstelling Coloriet in Lelystad en naar het Flevoziekenhuis en de Zorggroep in Almere. Aanstaande maandag wordt er nog eenzelfde rode ballon bij de vaccinatiestraat in Almere afgeleverd.

Daarnaast verspreidde de stichting Hart voor Zorgend Flevoland postkaarten in Emmeloord, Lelystad en Almere, met daarop een toepasselijk gedicht van de Almeerse dichter Mario Withoud. “Mario werkte geheel belangeloos mee aan dit mooie project’, vertelt Kimberley Valentien, voorzitter van Hart voor Zorgend Flevoland. “Net als Win4All – Economic Board Flevoland. We willen iedereen die een kaartje ziet, vragen om deze te sturen naar een zorgmedewerker of zorginstelling. Zo kun je de zorg op een simpele manier een hart onder de riem steken.”

Waardering
“De pandemie drukt onophoudelijk zwaar op iedereen. We moeten volhouden. Dat gaat gemakkelijker als je een kleine wenk van waardering krijgt. Als we allemaal onze waardering tonen, dan geven we niet alleen, maar krijgen we tegelijk”,  aldus Kimberly Valentien.

Namens Hart voor Zorgend Flevoland overhandigden Kimberley Valentien en Femke Rientsma de eerste ballon aan zorginstelling Coloriet in Lelystad. Christel Rientsma, die de ballon in ontvangst nam, reageerde enthousiast: “Wat mooi om te zien dat er ook nu nog meegeleefd wordt met onze hardwerkende zorgmedewerkers. Zij zetten zich dag en nacht met hart en ziel in voor onze bewoners. Dit gebaar van Hart voor Zorgend Flevoland is een enorme welkome blijk van waardering van buitenaf. Wij zijn dankbaar en trots!”

www.hartvoorzorgendflevoland.nl