Afbeelding
Jelle Stellingwerf

Test, test, test… het kan nu ook in Zeewolde!

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Er heerst op vrijdagochtend gemoedelijk geroezemoes in de corona-teststraat aan het Raadhuisplein. Hoewel, ‘straat' is het woord niet helemaal, want dat suggereert dat je er per auto doorheen kunt, en voor de test kunt blijven zitten. Niet dus. "Dat klopt”, zegt GGD-communicatieadviseur Marjon Antoons, "maar ja, die term is al zo ingeburgerd dat het eigenlijk algemeen jargon is geworden. We hebben het over ‘teststraat' en ‘priklijn', en dat laten we maar zo.”

Het testen in Zeewolde ging van start op vrijdag 16 april. Dat betekent dat er inmiddels een volle driedaagse testweek op zit. Loopt het een beetje? "Nou”, doet dagcoördinator Bianca Klinkert enthousiast, "we hebben gemiddeld zo tussen de 80 en 100 afspraken per dag kunnen afhandelen, en dat is best veel. Vandaag is het met zo'n 40 afspraken iets rustiger, maar dat kan nog veranderen. Bellen of online afspreken loopt gewoon door, en het is zelfs mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een test.” Ze benadrukt ‘even bellen' intussen wel raadzaam is. "Stel dat er net een complete schoolklas op de stoep staat. Dan duurt het natuurlijk wel even voor je aan de beurt bent. Maar verder: binnenlopen mag.” Beide dames waren aangenaam verrast door de prachtige plek en de aangename sfeer waarin ze de testlocatie mochten opzetten.

Testen kan op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 12.15 en van 13.00 tot 16.00 uur. Afspreken kan via www.coronatest.nl, of telefonisch via 0800 - 1202, dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.