Opbrengst actie van vorig jaar
Opbrengst actie van vorig jaar Eigen foto

Voedselbankactie: ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Met de leus ‘Op een lege maag kun je niet leren’ start maandag 30 augustus een actie voor de Voedselbank Zeewolde. 

Deze actie duurt tot en met zondag 5 september 2020 en wordt gevoerd door Albert Heijn. Op deze actiedagen kunnen klanten producten uitkiezen die op een opvallende plek gepresenteerd worden. Na het afrekenen bij de kassa kunnen deze in speciale kratten aan de voedselbank gedoneerd worden. Hiermee kan de Voedselbank Zeewolde haar voorraden aan de start van het nieuwe schooljaar weer aanvullen.

Deze actie is speciaal gericht op de schoolgaande kinderen van de gezinnen die zijn aangewezen op deze voedselhulp. “Eind juni jl. bestond maar liefst 46% van de klanten uit kinderen onder de 18 jaar”, laat Eric Seinhorst, secretaris Voedselbank Zeewolde, weten. “Het ontbijt is dan vaak het eerste dat er bij inschiet. Geen enkel kind zou met een lege maag of een lege broodtrommel naar school moeten gaan. Daarom is gekozen voor een aantal houdbare producten die hierbij passen, zoals hagelslag, havermout, mueslirepen, cornflakes, rozijnen, pindakaas naturel, ontbijtkoek en fruitbiscuits.”