Afbeelding
Geen Drugs Wel Leven

Zeewoldenaren voorgelicht over gevaren lachgas

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Vrijwilligers van de stichting Geen Drugs-Wel Leven waren zaterdag 25 september aanwezig in het centrum van Zeewolde om inwoners te informeren over de risico’s van drugs in het algemeen, en lachgas in het bijzonder.  

De actie startte op het Kerkplein. “Wat erg leuk was, is dat de burgemeester naar ons toe kwam om een praatje te maken”, vertelt vrijwilliger Gerbrig Deinum, “Hij had gelezen dat we naar Zeewolde kwamen en vond het erg goed dat we hier aandacht aan besteedden. Net als in andere plaatsen in Nederland heeft ook Zeewolde wel te maken met overlast van lachgas en drugsgebruik.”

Er werd huis aan huis voorlichtingsmateriaal verspreid maar ook direct contact gelegd met inwoners van Zeewolde. Gerbrig: “Wat we merken is dat het er aan de oppervlakte vaak probleemloos uit ziet, maar wanneer je in gesprek raakt met mensen, hoor je soms schrijnende verhalen van mensen waarbij drugsgebruik een grote wissel heeft getrokken op gezinnen. Zoals twee jongeren binnen één gezin die zelfmoord hebben gepleegd omdat zij in de psychische problemen kwamen als gevolg van hun drugsgebruik en geen andere uitweg meer zagen. Over dit soort verhalen hoor je weinig in de media, maar horen we dus wel wanneer we de straat opgaan en in gesprek komen met mensen.”

Stichting Geen Drugs-Wel Leven geeft ook voorlichting op scholen. “Graag zouden we een keer een school in Zeewolde willen bezoeken, bijvoorbeeld groep 8 lagere school of een brugklas middelbare school.”

Meer informatie: https://www.geendrugswelleven.nl/