Afbeelding
Alzheimer Café Nederland

Alzheimer Café Zeewolde: We zijn er klaar voor!

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Het Alzheimer Café gaat weer open. “We zijn er klaar voor!”, laat Henk van Benthem, namens de vrijwilligers weten. “Het heeft lang stilgelegen, maar onder de nieuwste laatste coronamaatregelen gaan we proberen een veilige herstart te maken met ons Alzheimer Café.” Op woensdag 17 november is het zover; dan kunnen lotgenoten elkaar weer ontmoeten. 

Het ontmoeten vindt plaats van 19.30 uur tot 20.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek, de nieuwe locatie van het Alzheimer Café. De zaal is open van af 19.15 uur. Toegang is gratis, inclusief een kopje koffie/thee. 

Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kun je ideeën en ervaringen uitwisselen. Het Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen.  “Voel je welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan jouw geliefde zijn, maar bijvoorbeeld ook een vriend, buren of familielid.”
Bezoekers kunnen in gesprek gaan met de vrijwilligers van het Alzheimer Café. “Hoe gaat het met u en wat zijn uw en onze gedachten over de Café-avonden. De ervaringen van de mensen in de zaal worden vaak ook als zeer waardevol ervaren.”

Laat even weten of je komt en met hoeveel personen. Aanmelden kan vóór maandag 15 november 10.00 uur via e-mail naar: h.vanbenthem@alzheimervrijwilligers.nl. Hierbij geldt: vol = vol. Neem de ontvangen bevestigingsmail mee naar de avond. Ook de niet-geplaatste aanvragers krijgen per mail bericht.

Om toegang tot de bijeenkomst te krijgen zijn er enkele voorwaarden. Zo is een coronatoegangsbewijs of corona Check app verplicht en moet er een intekenlijst ingevuld worden.