Actie op de baan
Actie op de baan Henk van Benthem

Oud en Jong Wandeldag Alzheimer Café Zeewolde

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - In het kader van de Wereld Alzheimer dag had de werkgroep van het Alzheimercafé Zeewolde vrijdag 24 september een wandeltocht georganiseerd.  

Met 38 deelnemers was er ook dit jaar weer ruime belangstelling voor de activiteit. Veel ouderen met of zonder rollator hadden zich aangemeld. Diverse deelnemers werden begeleid door medewerkers van Coloriet. Vanaf de bibliotheek vertrok de groep lopend en rollend naar de atletiekbaan. Daar voegden zich tevens een aantal deelnemers vanuit de dagbesteding bij. Ook dit jaar waren de leerlingen van groep 8 van Basisschool ’t Wold naar de atletiekbaan gekomen om mee te doen.

Sybrigje Westerhof van de Atletiekvereniging Zeewolde was weer bereid gevonden om de leiding op zich te nemen van de sportieve activiteit. Na een warming-up startte er een wedstrijd tussen oud en jong. Deze ging lopend/rijdend en slalommend over een uitgezet parcours. Halverwege moesten een aantal tennisballen uit een emmer worden gehaald en bij het startpunt weer in een emmer gedaan worden. De wedstrijd verliep met veel enthousiasme en zichtbaar plezier. ‘Jong geleerd, oud gedaan’ was duidelijk van toepassing, want de ouderen wonnen deze strijd. Na afloop stond er voor iedereen een drankje klaar met een versnapering. 

Zowel jong als oud genoot van de ochtend. Leuk om te zien en te horen was dat er leuke gesprekken werden gevoerd tussen alle deelnemers. De leerlingen vonden het ook heel gezellig. “Leuk om samen dit te doen met deze oude mensen. We hebben veel gelachen. Bedankt voor het drinken en de koeken.” 

Nadat de jeugd terug was gegaan naar school verplaatste de groep zich naar het Flevocafé voor een goed verzorgde lunch. In het kader van 10 jaar Alzheimer Café Zeewolde was er voor deze laatste groep nog een leuk gevulde goodie-bag. Na dit geslaagde evenement keerden allen (ook de leden van de werkgroep) voldaan naar huis.

Eten bij Flevocafé Zeewolde
Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden