Afbeelding
Foto: Elizabeth Wattimena Fotografie

Luisterlijn zoekt nieuwe vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

LELYSTAD - Interesse om betekenisvol vrijwilligerswerk te doen? Dat kan bij de Luisterlijn! Op maandag 23 mei van 19.00 – 20.30 uur geeft de Luisterlijn een online informatiebijeenkomst.

Het aantal mensen dat in deze tijd een luisterend oor zoekt, neemt nog steeds toe. Mensen die zich eenzaam voelen, bezorgd zijn of simpelweg een praatje willen maken en hun verhaal willen vertellen. De Luisterlijn geeft gehoor en is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De Luisterlijn zoekt nieuwe vrijwilligers. Aanmelden gaat eenvoudig. Stuur (voor 22 mei) een mail naar lelystad@deluisterlijn.nl.

Luisterende oren zijn welkom
Vaak kun je iemand al helpen door een luisterend oor te bieden. Annemieke van Delft, trainer Lelystad: “De Luisterlijn ontvangt meer oproepen dan ooit. We zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor telefoon, chat en e-mail. We hebben een fijne groep vrijwilligers uit Almere, Zeewolde, Lelystad en omstreken en wij verwelkomen graag nieuwe talenten.”

Luisterdiensten van vier uur
Vrijwilligers krijgen een professionele training en begeleiding voordat ze aan de telefoon zelfstandig kunnen meedraaien. Daarnaast zijn er regelmatig intervisies en themabijeenkomsten om deskundigheid te bevorderen. Elke luisterdienst duurt vier uur. Elke vrijwilliger neemt vier luisterdiensten per maand voor zijn of haar rekening, waarvan een keer in de nacht. Zij krijgen een telefoon met headset in bruikleen en kunnen vanuit huis of op de locatie in Lelystad hun luisterdienst draaien.

Paul, vrijwilliger Luisterlijn Lelystad: “Ik plan zelf mijn rooster en doe mijn luisterdiensten graag. De gesprekken zijn soms intens, soms luchtig. Het varieert. Ik vind het fijn om er te kunnen zijn voor een medemens die op dat moment een luisterend oor nodig heeft.”

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met ruim een half miljoen oproepen is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt.