Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Passende afsluiting Zingende Dames van project Lichtpuntjestour

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Met een miniconcertje voor de winkel van De Leeuw Tweewielers zorgden de Zingende Dames donderdagmiddag 19 mei voor een passende afsluiting van hun project ‘Lichtpuntjestour’ van november en december vorig jaar. 

Leger des Heils

Dorpsbewoners konden op vrijdagavond 19 november vorig jaar à € 50,- een miniconcertje boeken van de Zingende Dames. Hier werd grif gebruik van gemaakt. In totaal werd er met de tour liefst € 2.250,- binnengehaald. Dankzij dit bedrag konden er in totaal zes fietsen worden geschonken aan de projecten Zij aan Zij en Vast & Verder van het Leger des Heils in Zeewolde. Het ging om twee volledig nieuwe fietsen, twee gerestaureerde en twee die spontaan door dorpsgenoten werden geschonken. “We kijken met grote dankbaarheid terug op onze Lichtpuntjestour”, aldus woordvoerder Marjan Nieuwenhuis namens de Zingende Dames donderdagmiddag. “Zo fijn dat we dit hebben kunnen doen, dat we zoveel mensen – inclusief onszelf – blij hebben kunnen maken. Dank aan iedereen!”

Jonge moeders

Sebastian de Leeuw, sinds vijf jaar eigenaar van de bekende fietsenwinkel De Leeuw Tweewielers aan de Stevinweg, werkte volop met het project mee, het was hem er alles aan gelegen dat de jonge vrouwen en moeders die bij Zij aan Zij en Vast & Verder waren betrokken, konden beschikken over een goede en degelijke fiets. “Ik vind sociale betrokkenheid heel belangrijk”, liet hij desgevraagd weten. “We zijn er op de wereld niet alleen en horen voor elkaar klaar te staan. Ik wil dat in ieder geval graag doen.” Bij de beide projecten krijgen cliënten coaching en begeleiding door professionals en werken zij aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. De jonge vrouwen/moeders in kwestie leren om weer op eigen kracht de zorg en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun kinderen op te durven pakken. Bij het ‘officiële’ moment donderdagmiddag was hierom Willemijn Matthijssen, manager van het Moeder & Kindhuis van het Leger des Heils, aanwezig. Om de dank van de Zingende Dames aan De Leeuw Tweewielers nog eens te benadrukken had Marjan Nieuwenhuis voor uitbater Sebastian de Leeuw een doos gebak meegenomen, waar hij met recht mee thuis kon komen. 

Zingend samen

Het laatste woord was aan de Zingende Dames zelf en uiteraard gebeurde dat zingend. “Op een fraai Zeewolder plein / mag je even samen zijn. / Wonend tussen bos en strand, / samen ben je niet onthand. / Op adem komen en met zin, / werken aan een nieuw begin. / Zoeken naar balans en rust / aan de Zeewolder kust. / Fietsend is het dorp maar klein, / waar je afspraak ook mag zijn. / De Leeuw hielp mee en zie nu hier: / fietsen voor een hoop plezier. / Zo ging onze lichtjestour, / heel het dorp in rep en roer. / Zingend samen, zij aan zij / met deze fietsen, zo blij!” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding