Afbeelding
Eigen foto

Kerstkaartenactie: klein gebaar, groot geluk

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Avelynn (11), Philène (9) en Jefta (7) zijn weer druk bezig met het maken van kerstkaarten. Het plan is om honderd kaarten af te leveren voor de bewoners van Coloriet. 

Het is niet de eerste keer dat ze dit doen. Het idee voor het maken van kerstkaarten voor ouderen is ontstaan in de kerstvakantie van 2020 tijdens de eerste lockdown. “Het was toen allemaal wat lastiger omdat alle winkels dicht waren”, vertelt moeder Lisette. “Maar toen heb ik ze kunnen laten zien waar een klein dorp als Zeewolde groot in is: Elkaar helpen. In heel Zeewolde dook men de knutselkast in en in korte tijd hadden we genoeg om heel veel kaartjes te maken.”

De kinderen hadden de smaak te pakken en gingen verder. Zo maakten zij in het nieuwe jaar veel mensen blij met een verjaardagskaart. 

Om het doel van honderd kerstkaarten te halen zijn de kinderen op tijd begonnen. Met als gevolg dat er al veel mooie kerstkaarten liggen te wachten om te worden afgeleverd. “Van een lieve betrokken mevrouw hebben we twee dozen vol knutselspullen gekregen, dus ze kunnen voorlopig wat kaarten blijven maken.”

Er zijn al een aantal verzoeken binnengekomen van Zeewoldenaren die iemand kennen die bijvoorbeeld eenzaam is of nooit kaartjes krijgt. “Graag horen we of we nog meer mensen blij kunnen maken met een zelfgemaakt kerstkaartje.” 

Er is een speciaal e-mailadres (Kaartjes_voor_zeewolde@hotmail.com) gemaakt waar mensen een mailtje heen mogen sturen als ze graag een kaartje willen ontvangen of iemand weten die een mooie kerstkaart kan gebruiken. “Ze kunnen bij ons afgehaald worden of we kunnen ze langsbrengen (in Zeewolde).”

Als de kerstkaartenactie weer net zo’n succes wordt gaan de kinderen misschien ook wel weer verjaardagskaartjes maken. Lisette: “zoals mijn dochter zegt: ‘van kaartjes maken word ik vrolijk, maar van kaartjes geven nog vrolijker en iedereen verdient het toch om een kaartje te krijgen waar ze misschien een beetje blij van worden?’”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!