Olivier 'McNificent'
Olivier 'McNificent' Foto: Zeewolde Actueel

Olivier gaat wandelen voor Ronald McDonald Kinderfonds

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE — De 11-jarige Olivier de Koning werd geboren met een dubbele hartafwijking. Talloze malen lag hij in het ziekenhuis. Dankzij een Ronald McDonald Huis konden zijn ouders dan altijd bij hem zijn. Hij bedacht een originele manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen het Kinderfonds dat dit al die keren mogelijk maakte. “Ze hebben zóveel voor ons gedaan!”

Olivier oogt als een kerngezonde Hollandse knul uit groep 8, maar schijn bedriegt hier toch een beetje. Nuchter vertelt hij dat hij nu, na vele operaties en behandelingen, een min of meer normaal leven kan leiden met hulp van een ICD, een speciale pacemaker die kan ingrijpen als zijn hartslag onverwacht uit de pas gaat lopen. Moeder Michelle ziet dat als een geruststelling, maar houdt intussen een slag om de arm bij dat ‘normale leven’. “Hij is wat gauwer moe, kan wat minder dan hij wel zou willen, maar is al met al heus wel actief. Het is een kwestie van in de gaten houden, jezelf in acht nemen, monitoren. Letterlijk en figuurlijk, want ’s nachts houdt de elektronica hem in de gaten…

Olivier was van meet af aan een beroemdheid in kringen van kinderziekenhuiszorg. Zodanig zelfs dat hij werd verkozen tot een van de vijf ‘superhelden’ in het kader van een Ronald McDonald-actie: The McNificents. Vijf kinderen die op jonge leeftijd vaak in het ziekenhuis moesten verblijven stonden model voor de McNificents-actiefiguurtjes die bij elk Happy Meal van de bekende fastfoodketen cadeau werden gedaan. Olivier hield er een prachtige mok met zijn naam en het animatiefiguurtje aan over.

Wandeltocht

Olivier heeft een team om zich heen verzameld om op 24 en 25 juni mee te kunnen doen met een evenement van HomeSport Events 2023: een team-wandeltocht van 120 kilometer. Op de website van HomeSport Events staat te lezen: “Elk team werft samen minimaal € 7.000,-- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Zo zorgen jullie ervoor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Hebben jullie als team dit bedrag bij elkaar gebracht? Dan ontvangen jullie een startbewijs voor HomeSport Events 2023.” 

Dat flinke bedrag van € 7.000,-- is dus het doel, en Oliver en zijn team zijn al flink op weg. “De helft is binnen!” Olivier vindt lekkere dingen bakken leuk, en hij verkoopt zijn baksels via zijn facebook-pagina: www.facebook.com/search/top?q=homewalk%20olivier. Op zijn smakelijk vormgegeven folder vraagt hij vriendelijk: “Bestelt u ook uit mijn bakkerij?” Rechtstreeks sponsoren kan ook: www.homesportevents.nl/homesporter/olivier-de-koning. Een mailtje voor Olivier kan naar homewalkolivier@gmail.com, en wie liever eerst een praatje maakt mag moeder Michelle bellen: 06-1498 7524.