Afbeelding
Foto: Dutch Health Hub

Rotaryclub Zeewolde organiseert themabijeenkomst over ‘Ouder Worden 2040’

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Rotaryclub Zeewolde organiseert op dinsdag 19 maart een thema-avond over ‘Ouder Worden 2040’ met als spreker toekomststrateeg Philip J. Idenburg. De bijeenkomst wordt gehouden in De Verbeelding en de toegang is gratis.

Ouder Worden 2040: de toekomst van ouder worden maken we samen. In de komende twintig jaar krijgt Nederland te maken met een veroudering van de samenleving. Dit zorgt voor flinke maatschappelijke uitdagingen. Lastige vraagstukken die om andere oplossingen en vernieuwing vragen. En vooral om samenwerking tussen alle mensen die ermee te maken hebben.

Het programma Ouder Worden 2040 voert een maatschappelijke gesprek over die ouder wordende samenleving aan de hand van drie scenario’s. Een gesprek als basis voor bewustwording, maar vooral ook: Wat kunnen we zelf doen?

In het gesprek wordt samengewerkt met iedereen die betrokken is of wil zijn bij ouder worden. Het is van belang dat er een brede maatschappelijke beweging tot stand komt. Om samen de schouders te zetten onder de uitdagingen van de ouder wordende samenleving.

Philip J. Idenburg (1965) is toekomststrateeg en mede-initiatiefnemer van ‘Ouder Worden 2040: een transformatieagenda voor een ouder wordende samenleving’. Hij gaat het gesprek aan over: hoe anders kijken en spreken over een ouder wordende samenleving resulteert in het maken van andere keuzes. En wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? Luister en praat mee over samen ouder worden en wat we zelf kunnen doen. Zodat iedereen begrijpt en weet hoe je kan helpen in de vergrijzende samenleving.

Programma: 19.15 uur: inloop; 19.30 uur: start; 21.15 uur: einde avond. Aanmelden graag vooraf via rczeewolde@gmail.com. Voor meer info: https:/www.ouderworden2040.nl/

Statistieken en advertenties bekijkenBericht promotenAlle reacties:55

Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52