Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

CrossFit Zeewolde viert 1e lustrum met Open Dag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Werken aan je kracht, conditie en vaardigheden zodat je in het dagelijks leven beter kunt bewegen en tot op latere leeftijd fit en gezond blijft. Dat is het doel waar CrossFit Zeewolde voor staat. En met succes. De unieke sportschool van Marcel Noordegraaf en Mandy de Graaf aan de Strandweg (bij Jachthaven Wolderwijd) bestaat in september vijf jaar en heeft met haar grote diversiteit aan programma’s al vele mooie resultaten geboekt.

Als beroepsmilitair gaf Marcel al veel les, zowel binnen als buiten defensie. Zo organiseerde hij Military bootcamps en Survival Challenges. In 2015, tijdens een uitzending naar Irak, besloot hij te stoppen bij defensie om in Zeewolde een eigen sportschool te beginnen. Samen met vriendin, inmiddels echtgenote, Mandy de Graaf die een eigen kapperszaak in Hilversum had, werkten ze de plannen uit. De kapperszaak werd verkocht en in een lege loods bij de jachthaven vonden ze een ideale locatie om hun professionele CrossFit Box in te richten.

Direct vanaf de start werd duidelijk dat CrossFit voorziet in een behoefte. De sportschool telt ruim 200 leden en groeit nog steeds. Inmiddels zijn er vier coaches in dienst.

De populariteit van CrossFit Zeewolde zit ‘m in de manier van trainen, de begeleiding en in het aanvullende, uitgebreide (losse) programma-aanbod. Zo kan je (naast Crossfit) gericht trainen op bijvoorbeeld core, mobiliteit en conditie maar ook specifiek op het verbeteren van zwakke punten en op Olympisch gewichtsheffen. Met het Prehab programma is CrossFit tevens specialist in blessure preventie en begeleiding. Hierbij wordt samengewerkt met artsen en een chiropractor. “Door middel van screening en slimme oefeningen hebben we met Prehab al mooie resultaten geboekt met betrekking tot hernia’s, schouder-, heup- en knieblessures”, aldus een trotse Marcel.

Vanwege corona moest de sportschool anderhalf jaar dicht. Buiten sporten en online challenges hebben ervoor gezorgd dat CrossFit bleef draaien. Mandy: “Het heeft ons creatief doen ondernemen met als blijvend resultaat een nieuw programma: True Athlete Coaching; een programma waarbij we leden één op één online begeleiden met doelgerichte, op maat geschreven programma’s.” “Een unieke mix van CrossFit en personal training”, vult Marcel aan.

Ook de link met defensie heeft Marcel altijd behouden. Zo behoort zijn sportschool tot één van de officiële landelijke locaties van het Arminius Selectie Trainingscentrum (ASTC), waarbij Marcel zelf instructeur is. “Met het Tactical Athlete Program bereiden we mensen optimaal voor op een uniformberoep, zoals commando, politie, arrestatieteam of mariniers.”

Open dag

CrossFit is voor iedereen toegankelijk; van jong tot oud, getraind of ongetraind. Belangstellenden kunnen tijdens de Open Dag op 3 september van 09.00 – 16.00 uur kennismaken met diverse programma’s en meedoen aan activiteiten, zoals survivaltechnieken, challenges, crossfit les (ook voor kids 8-12 jr). Ook kan men de opleidingssfeer ervaren van het ASTC. Hapje en drankje staan klaar en voor de allerkleinste bezoekers is er een piraten springkussen.

Zie de Facebookpagina van CrossFit voor het complete programmaoverzicht.

Dit is een partnerbijdrage van:
CrossFit Zeewolde
www.cfzeewolde.nl