Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autoverzekering in Zeewolde stuk goedkoper

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In Zeewolde betaal je relatief weinig voor je autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Gemiddeld betaalden de inwoners van Zeewolde 61,27 euro per maand. De gemiddelde autopremie van heel Nederland was 74,75 euro per maand. Hier zit dus een behoorlijk verschil in,” vertelt Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Kans op autoschade laag in Zeewolde

Autoverzekeraars kijken om je premie te bepalen onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont. Hiervoor maken ze gebruik van criminaliteitscijfers. Als je kijkt naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dan zie je dat er in 2021 in Zeewolde geen auto’s zijn gestolen en er 50 gevallen van vandalisme aan auto’s gemeld zijn. Dit is aanzienlijk lager dan het gemiddelde van 15 autodiefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente in Nederland. Hierdoor is de premie in Zeewolde dus lager.

Zeewolde is een rustige gemeente

Bij het bepalen van de premie kijken autoverzekeraars ook naar de drukte in jouw woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade en hoe hoger de premie zal zijn”, legt Bulthuis uit. Ze baseren zich hiervoor op de stedelijkheidscijfers van het CBS. Gemiddeld zijn er 1.192 adressen per vierkante kilometer per gemeente. Met een gemiddelde van 839 adressen per vierkante kilometer is Zeewolde dus een redelijk rustige gemeente, ook hierdoor is de autopremie lager.

All risk verzekering populair in Zeewolde

De financiële vergelijkingssite keek ook naar de gekozen dekkingen van de afgesloten autoverzekeringen in Zeewolde. Inwoners van Zeewolde kozen een stuk vaker voor een all risk autoverzekering dan gemiddeld in Nederland. Landelijk koos 44,6 procent voor de all risk dekking bij een autoverzekering, in Zeewolde lag dit gemiddelde op 59,7 procent. “Dit is een fors verschil van 15,1 procent,” vertelt Bulthuis. Verder koos 11,3 procent van de inwoners van Zeewolde voor een WA-dekking en 29,0 procent voor WA+ (beperkt casco).