Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit zijn 4 prachtige bergwandelingen die je kunt maken in Europa

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Europa is rijk aan adembenemende berglandschappen en uitdagende wandelroutes. Door heel Europa zijn verschillende routes te vinden die je door een prachtig stukje natuur begeleiden. Of je nu een ervaren bergbeklimmer bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende wandeling met prachtige uitzichten, er is voor ieder wat wils. In dit artikel delen we vier prachtige bergwandelingen die je kunt maken in Europa om even te ontsnappen aan het dagelijks leven. 

De hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze

Een van de bekendste bergen van Europa is de Zugspitze. Deze berg is gelegen in de Duitse Alpen. De berg is 2.962 meter en is daarmee de hoogste berg van Duitsland. Een populaire wandelroute naar de top van de Zugspitze is de kaiserkrone, een uitdagende en avontuurlijke tocht die je langs steile kliffen en smalle bergpaden leidt. Tijdens de wandeling loop je langs heldere bergmeertjes en groene alpenweiden. Al om al kun je genieten van de rust en stilte van de bergen. Eenmaal boven op de top word je beloond met een panoramisch uitzicht over de Alpen en de omringende valleien.

De Dolomieten: Tre Cime di Lavaredo

Een populair terrein zijn de Dolomieten. Dit gebied biedt prachtige bergwandelingen die je kunt lopen rond de Tre Cime di Lavaredo, een iconische bergformatie in de Italiaanse Dolomieten. Deze drie hoge rots torens zijn een populaire bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars, en bieden adembenemende uitzichten over de ruige berglandschappen. De wandelroute rondom de Tre Cime di Lavaredo is een uitdagende tocht, maar de beloning zal meer dan de moeite waard zijn. Onderweg kom je langs groene alpenweiden, kristalheldere bergmeren en indrukwekkende rotswanden, en kun je genieten van de rust en stilte van de natuur.

De ruige Pyreneeën: Cirque de Gavarnie

Wanneer je zin hebt in wat meer uitdaging dan is de tocht naar de Cirque de Gavarnie in de Franse Pyreneeën een goede aanrader. Dit landschap is erg spectaculair en heeft steile bergtoppen en diepe kloven. Het leuke aan deze wandeling is dat je onderweg langs allerlei watervallen loopt. Onderweg kom je langs charmante bergdorpjes en eeuwenoude kloosters, en kun je genieten van de rust en stilte van de bergen.

Het sprookjesachtige Zwitserse landschap: de Eiger Trail

Tot slot is de Eiger Trail in Zwitserland een bergwandeling die we aan kunnen raden. Deze panoramische wandelroute brengt je langs de indrukwekkende noordwand van de Eiger, een van de meest beruchte bergwanden ter wereld. Onderweg kom je langs grote gletsjers, en heb je uitzicht op de omringende berglandschappen. De Eiger Trail is een uitdagende en avontuurlijke tocht die geschikt is voor ervaren wandelaars, maar de beloning is meer dan de moeite waard.