Afbeelding
Erik Wallenburg

Sinterklaas warm onthaald in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Vol verwachting klopten de hartjes van de honderden kinderen toen zij zaterdag 23 november jl., de kou trotserend, in de Aanloophaven stonden te wachten op de komst van Sinterklaas. Het leek alsof het hele dorp was uitgelopen voor het traditionele kinderfeest. Staand langs de havenkades en op het Raadhuisplein, sommigen zittend op de schouders van papa of mama voor een beter uitzicht, probeerden de kinderen een glimp op te vangen van de goedheiligman. Een groot aantal pieten waren Sint al vooruit gegaan. Onder wie de muziek- en danspieten die voor een vrolijk sfeertje zorgden. Na lang wachten kwam eindelijk de stoomboot in zicht en werd de Sint, luid zingend, warm onthaald.

Burgemeester Gorter heette de Sint en zijn pieten van harte welkom namens alle Zeewoldenaren. “Wij zijn blij u hier weer te zien”, liet hij de Sint weten. Op de kade wachtte nog een verrassing voor Sinterklaas. De bezoekers hadden het al meegekregen tijdens het wachten, maar PraatjesPiet had namelijk het plan opgevat om ervoor te zorgen dat Sinterklaas over Zeewolde zou kunnen vliegen. “Ik hoorde Sinterklaas tegen de Hoofdpiet zeggen dat hij graag eens zou willen vliegen”, vertelde PraatjesPiet. Omdat vliegveld Lelystad nog niet in bedrijf is, had hij bedacht dat het misschien wel met een grote tros heliumballonnen kon. Hij had zelfs een heuse vliegstoel geregeld. Sint voelde wel aan dat hem dat niet ging worden maar speelde het spelletje toch even mee. Natuurlijk ging hij niet de lucht in. “Ik denk dat het een misverstand is”, legde Sinterklaas uit. “Ik had het in Spanje over een grote groep zwanen en ganzen die ik zag overvliegen!” Sint kon de verrassing van PraatjesPiet wel waarderen. “Maar er gaat toch niets boven de stoomboot! Sommige tradities moet je niet teveel willen veranderen!”

Vervolgens ging Sinterklaas samen met zijn pieten, PraatMannes en de burgemeester op weg naar het centrum. Een swingende groep muziekpieten, bestaande uit leden van Muziek- en Showkorps Blue Seals en dweilorkest Nep-Tunes, liep blazend en trommelend vooruit. Onderweg werden handjes geschud, tekeningen in ontvangst genomen en veel foto’s gemaakt. Het bezoek aan het Pietenhuis in het Ravelijn, waar Sint en zijn gevolg zingend werden verwelkomd, zorgde even voor een vrolijke chaos. De ruimte puilde bijna uit van de kinderen. Deze tijdelijke woning kon de goedkeuring van Sinterklaas overigens wel wegdragen. In het Pietenhuis vinden komende weken ook weer leuke activiteiten plaats, voor jong en oud. Loop gerust eens binnen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding