Afbeelding

Meld uw activiteit voor 75 jaar vrijheid

Algemeen

ZEEWOLDE – Op 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit jubileum van 75 jaar vrijheid te vieren willen veel organisaties in Zeewolde zich inzetten.

Inmiddels is er al een aantal activiteiten bij de gemeente gemeld. Omdat de gemeente er zeker van wil zijn dat elke activiteit de aandacht krijgt die het verdient, roept burgemeester Gerrit Jan Gorter lokale instellingen, organisaties en inwoners op om vóór 13 januari 2020 contact op te nemen met de gemeente. “We denken namelijk dat er nog veel meer organisaties en instellingen iets willen organiseren rondom Bevrijdingsdag 2020”, laat hij weten. “Op deze manier kunnen we nieuwe initiatieven stimuleren en ontstaan er mogelijk nieuwe tradities.”

Voor de organisatie van activiteiten heeft het college een klein budget gereserveerd ter ondersteuning van lokale vrijheidsactiviteiten.

“Een voorbeeld van een activiteit die georganiseerd zou kunnen worden is een vrijheidsmaaltijd: De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel. De gasten spreken daar over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid. Dat zijn thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven.”

Activiteiten kunnen vóór 13 januari 2020 gestuurd worden naar info@zeewolde.nl.