Afbeelding

Nieuwe hondenkaart ter inzage

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Op de hondenkaart geeft de gemeente aan wat de spelregels zijn voor hondenbezitters. Waar mag de hond loslopen, waar is het verboden voor honden en waar geldt de opruimplicht? De huidige hondenkaart uit 2015 moest nodig geüpdatet worden. Dus ligt er nu een voorstel voor een nieuwe hondenkaart.

Het ontwerp voor de nieuwe hondenkaart is vanaf maandag 27 januari digitaal in te zien via www.zeewolde.nl/hondenkaart. De kaart hangt ook in de hal van het gemeentehuis. Tot en met 8 maart kan er gereageerd worden op het nieuwe concept van de hondenkaart.

Opvallende wijzigingen op de nieuwe hondenkaart zijn:

De opruimplicht voor hondenpoep. Op sommige plaatsen en losloopplaatsen (groen op de kaart) is nu nog geen opruimplicht. Bij de gemeente komen echter veel meldingen binnen over stankoverlast van hondenpoep. Volgens de nieuwe hondenkaart geldt de opruimplicht nu op veel meer plaatsen en zijn een paar losloopplaatsen niet meer groen ingetekend. Hondenpoep moet in principe altijd worden opgeruimd.

De intekening van de nieuwe ondergrondse containers. Aan de zijkant van deze containers is een klepje voor zwerfafval gemonteerd. Dit kan prima worden gebruikt voor het weggooien van hondenpoepzakjes. Voor het openen van het klepje is geen toegangspas nodig.

Op de nieuwe kaart staan ook de nieuwe wijken Bergkwartier, Molenwijk en de stranden bij De Tulp.

Reageren op de nieuwe hondenkaart kan tot en met 8 maart door een e-mail te sturen aan hondenkaart19@zeewolde.nl. Er kan ook een reactieformulier ingeleverd worden bij de receptie van het gemeentehuis. Deze formulieren liggen in de hal bij de concept-hondenkaart.

Reactienota

Na 8 maart worden de reacties verwerkt in een zogenoemde reactienota. In deze nota staat vermeld of, en zo ja waar, het concept wordt aangepast. In mei 2020 wordt de nieuwe definitieve kaart vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.