Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Korfballen met wereldkampioenen: Een dag vol plezier en inspiratie

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Op het korfbalveld van KV Wolderwijd/DYZLE kregen ruim honderd kinderen op woensdag 8 mei tips en tricks van de allerbeste korfballers. Niemand minder dan het Nederlands Korfbalteam, de trotse wereldkampioen, bracht die middag een bezoek aan de lokale korfbalvereniging voor een Fandag.

Hiervoor waren alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar uitgenodigd om mee te doen. Ongeveer 140 kinderen, zelfs uit de regio, waren op deze fandag afgekomen. Sommige kinderen konden al een beetje korfballen, terwijl anderen van de gelegenheid gebruik maakten om kennis te maken met de balsport.

In groepen, op basis van leeftijd, gingen de kinderen onder begeleiding van de spelers van TeamNL actief aan de slag met onder andere schieten en vangen. Naast de clinics konden de kinderen ook de strijd aangaan met de internationals tijdens korfbalbattles. Voor velen was het een uitdaging om zij aan zij te staan met hun idolen, maar met rode wangen en een glimlach van oor tot oor zetten ze zich volledig in. Op de vraag of ze de middag leuk vonden, klonk in koor het antwoord “Jaaaaa!”

De middag werd afgesloten met een meet & greet, waarbij vele handtekening op T-shirts werden gezet en selfies werden genomen, gevolgd door een heuse persconferentie. De nieuwsgierigheid van de kinderen kende geen grenzen, van vragen over korfbalprestaties tot meer persoonlijke vragen, zoals de tijd die de spelers gemiddeld besteden aan hun haar.

Voor velen van de aanwezige kinderen werden er onvergetelijke herinneringen gemaakt, waarbij ze niet alleen leerden van de besten in het vak, maar ook werden aangemoedigd om hun passie voor korfbal voort te zetten.

De dag wordt afgesloten met een wedstrijd in Het Baken waar TeamNL Korfbal aantreedt tegen het Regioteam. Hierin spelen onder andere Rick Bultman en Anneleen Links mee van KV Wolderwijd/DYZLE.

Korfbal, een sport die wereldwijd aan populariteit wint, heeft zijn oorsprong in Nederland en wordt inmiddels gespeeld in meer dan 55 landen. Met TeamNL Korfbal als de regerend World Games-, wereld- en Europees kampioen, lijkt de toekomst van deze unieke sport stralender dan ooit tevoren.

meet & greet
Afbeelding
Afbeelding
de persconferentie
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding