voorbeeldfoto
voorbeeldfoto Foto: Pixabay

De Zonnehoeve verder als biologisch dynamische boerderij

Algemeen

ZEEWOLDE - De Zonnehoeve aan het Priempad gaat een doorstart maken als biologisch dynamische boerderij. De zorgactiviteiten worden daarbij losgelaten.

Martine Kruider en haar echtgenoot Arjen, die al een biologisch melkveebedrijf hebben, hebben besloten om de boerderij nieuw leven in te blazen, met de focus op biologische en dynamische landbouw, zoals het oorspronkelijk was. “We gaan doen waar we goed in zijn en dat is zorgen dat De Zonnehoeve weer gaat groeien en bloeien als biologisch en dynamisch landbouwbedrijf”, vertelt Martine Kruider bij Omroep Flevoland

Kruider, die ook betrokken is bij stichting de Basisz en de bijbehorende kringloopwinkel in Zeewolde, is vastbesloten om het bedrijf weer te laten floreren. Op termijn willen ze het volledige eigendom van oprichter Piet van IJzendoorn overnemen. Het idee is om ook de maalderij terug te laten keren op de Zonnehoeve.  

Eerder moest de Zonnehoeve, op last van de Inspectie gezondheidszorg en Jeugd, haar deuren sluiten als zorgboerderij vanwege gebrekkige zorg voor de bewoners met een zorgindicatie. Zij zouden acuut gevaar lopen. Het faillissement volgde vorige maand.