Afbeelding

Deen Zeewolde zet de Voedselbank breed in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Met een minuut gratis winkelen stelde Deen Supermarkt Zeewolde eind vorig jaar een fraaie hoofdprijs ter beschikking aan de Decemberactie van Zeewolde Winkelhaven. “Een mooie actie”, vertelt Joffrey Spanhak, bedrijfsleider bij Deen Zeewolde, doelend op het initiatief van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), “die nog iets mooier is geworden door het overdragen van de hoofdprijs aan Voedselbank De Kostmand in Zeewolde.”

Woensdag 19 februari waren Jan Klop (voorzitter), Erik Seinhorst (secretaris) en Tiny Schor (vrijwilligerscoördinator) van de Voedselbank door Deen Zeewolde uitgenodigd om de prijs in ontvangst te nemen. Zij hoefden hiervoor niet door de winkel te racen met een winkelwagen; er stonden reeds twee volgeladen containers klaar om mee te nemen. “In overleg hebben we een breed pakket samengesteld”, licht vestigingsmanager Sander Huijskes toe. “Met als extra wat speelgoedartikelen voor diverse leeftijden is er ook aan de kinderen gedacht. Hopelijk hebben jullie hier iets aan.” De gift werd door de Voedselbank met open armen ontvangen. “Een fantastisch gebaar. En ook met dank aan de eigenlijke winnaar van deze hoofdprijs, de heer De Putter”, benadrukt Jan Klop.

Als waardering voor het werk dat de Voedselbank verricht om wekelijks bij te dragen aan een voedselpakket van goede kwaliteit voor mensen die van een minimum rond moeten komen, zette Deen Zeewolde de vrijwilligers ook nog eens in het zonnetje. “Omdat jullie altijd omkijken naar anderen, willen wij jullie graag in de watten leggen met een compleet verzorgd ontbijt”, licht Joffrey toe. De vrijwilligers reageerden blij verrast. “Wat een prachtig en leuk initiatief. Heel erg bedankt!”

Tenslotte waren er van Deen Zeewolde ook nog lovende woorden voor Zeewolde Winkelhaven. Joffrey: “Een goed initiatief dat kansen biedt aan de ondernemers en dat er voor zorgt dat we een mooi centrum behouden.” Namens Zeewolde Winkelhaven mocht Wenda Westerhuis een bloemetje in ontvangst nemen.