v.l.n.r. Toos van Stokkom
v.l.n.r. Toos van Stokkom

Diamant en Goud bij Vrouwen van Nu

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Op de jaarvergadering van 18 februari werden in Open Haven vijf jubilarissen feestelijk gehuldigd. Diamant was het voor Geertje Lubberink met zestig jaar lidmaatschap en goud voor Ina Kuipers, Tonny Lugtenberg, Corrie Nell en Toos van Stokkom die allen vijftig jaar lid zijn.

Onder grote belangstelling ontvingen zij bloemen, een oorkonde en een gevuld theeglas met het Vrouwen van Nu-logo. Op de vraag wat het lidmaatschap de dames had opgeleverd, stond het mensen leren kennen in een nog nieuwe omgeving bovenaan. Vooral in die tijd, dat veel mensen uit alle windstreken in het nog jonge polderdorp neerstreken, zorgde het lidmaatschap voor veel verbinding en saamhorigheid. De jubilarissen maken graag gebruik van de vele commissies en interessegroepen en gaan regelmatig mee met excursies of culturele uitstapjes. Ook de fiets- en wandelgroep zorgen voor veel gezellige uurtjes, want gezelligheid staat bij alle jubilarissen bovenaan. Ze hopen nog lang te genieten van de afdeling waar ze zich al zoveel jaren thuis voelen.

Tonny Lugtenberg was wegens ziekte afwezig, uiteraard ontving zij haar attenties op een later tijdstip.

Opgericht in 1980 is de Vrouwen van Nu bijna veertig jaar een actieve en gezellige afdeling. Er worden bijeenkomsten georganiseerd, lezingen en excursies en verschillende hobby’s met elkaar gedeeld in de ‘interessegroepen.’ Dit alles is te bekijken op de website: https://vrouwenvannu.nl/zeewolde. “Wij nodigen belangstellenden van harte uit om een keer kennis te komen maken”, aldus het bestuur. “Wij zorgen ervoor dat u zich snel thuis voelt.” Meer informatie bij het secretariaat via vvnuzeewolde@gmail.com.