Afbeelding

Ruim 700 pakken DE-koffie voor de Voedselbank

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Voor de achtste keer leverden Nederlandse huishoudens in 2019 hun gespaarde D.E. waardepunten in, om te verzilveren tegen koffie voor de voedselbanken. Met landelijk ruim 65 miljoen ingezamelde Douwe Egberts waardepunten, goed voor 134.000 pakken koffie voor de Voedselbanken, is wederom een record verbroken! Zeewolde heeft daar, met maar liefst 325.382 ingeleverde waardepunten, een fantastische bijdrage aan geleverd.

De vrijwilligers van Voedselbank Zeewolde zijn in januari de punten van de Douwe Egberts actie gaan tellen. “Ze hadden zich wel een beetje vergist in de tijd die dat zou kosten”, vertelt Erik Seinhorst, secretaris Voedselbank Zeewolde. “Daar zijn ze met zes personen meer dan drie uur mee bezig geweest.” De reden: er waren maar liefst 325.382 punten ingeleverd. Dat is fors meer dan voorgaande jaren. Dat aantal werd vervolgens door Douwe Egberts ook nog eens met 20% verhoogd en was in totaal goed voor 705 pakken koffie. “Opvallend is ook dat er in Zeewolde meer werd ingeleverd dan in de grote stad Almere. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn.”

Voedselbank Zeewolde bedankt iedereen die hier een aandeel in heeft gehad. “Hiermee kunnen we weer vele weken koffie toevoegen aan de voedselpakketten, iets dat zelden het geval is omdat koffie relatief duur is en lang houdbaar en daarom weinig wordt afgeschreven.”

Dit jaar doet de Voedselbank weer mee aan de actie van Douwe Egberts en de Lions Nederland. “We hopen wederom dat er in Zeewolde weer veel D.E.-punten geknipt en gespaard gaan worden.”

Afbeelding