Afbeelding
Landgoed De Wielewaal Zeewolde

Impact van coronavirus op het toerisme in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het coronavirus verspreidt zich verder en heeft grote impact op het mondiale reisverkeer en de Nederlandse bezoekerseconomie. Dit treft ook alle recreatiebedrijven en de evenementenbranche in Zeewolde. Stichting Puur Zeewolde laat in haar nieuwsbrief weten dat het Puur jaar er daardoor anders uit komt te zien, zowel qua evenementen als op promotioneel gebied.

Zo heeft Puur Zeewolde besloten dit jaar geen recreatiekrant uit te brengen en zich slechts te focussen op het Eropuit magazine en een plattegrond met hotspots in Zeewolde (nieuw). “Beide richten zich alleen op de promotie van Zeewolde en de regio en niet op de activiteiten die gepland staan”, aldus voorzitter Johanan Bos. “Op deze manier kunnen wij straks ons mooie gebied weer onder de aandacht brengen als alles weer achter de rug is.”

Vooralsnog heeft Puur Zeewolde alle evenementen tot 1 juni geannuleerd. Later wordt een besluit genomen over de evenement na 1 juni tot en met de zomer. “Mochten we straks coronavrij zijn en toch weer het een en ander kunnen organiseren, dan zullen wij ons budget gebruiken om deze evenementen (eventueel op een andere manier) te organiseren en onder de aandacht te brengen.”

Regelingen en coronaloketten

De maatregelen als gevolg van de coronauitbraak volgen elkaar in snel tempo op. Veel bedrijven maken zich zorgen en de economische effecten zullen nog lang na-ijlen. Bedrijven binnen de Flevolandse vrijetijdssector worden hard geraakt door de maatregelen. Visit Flevoland heeft een aantal nuttige websites en loketten voor deze bedrijven op een rij gezet, zie Regelingen & Coronaloketten.

Campings en bungalowparken

Alle kampeer- en bungalowparken en jachthavens in Zeewolde zijn geïnformeerd over de regels die momenteel gelden op deze locaties. De regels houden in dat de kampeer- en bungalowparken en jachthavens in de gemeente Zeewolde, ingevolge het besluit van het Kabinet van 23 maart 2020, voorlopig alleen open kunnen gaan/blijven als de campingeigenaren aan specifieke voorwaarden voldoen. Een van die voorwaarden is dat gemeenschappelijke sanitair gebouwen niet gebruikt mogen worden en eventuele kampeerders verplicht zijn een eigen sanitair te hebben dat direct is aangesloten op de riolering.

“Dit heeft ongetwijfeld een behoorlijke impact op de bedrijfsvoering, maar wij hopen dat door deze aanpassing het virus niet verder verspreid wordt en dat alle locaties straks weer normaal open kunnen”, aldus de voorzitter van Puur Zeewolde.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 10 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 12 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 12 uur geleden