Echtpaar Slokker - Leemans
Echtpaar Slokker - Leemans Jelle Stellingwerf

Echtpaar Slokker – Leemans 50 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Vrijdag 30 oktober was het op de kop af 50 jaar geleden dat André Slokker en Herma Slokker - Leemans trouwden in het nog steeds zo fraaie Raadhuis van Hilversum. Dat heugelijke feit vierden ze rustig thuis in Zeewolde, mét het gemeentelijk bloemetje feestelijk op de schoorsteenmantel, maar helaas zonder de burgemeester die dat onder normale omstandigheden persoonlijk zou zijn komen brengen. “Dat vinden we natuurlijk erg jammer, maar het is niet anders. We weten waarom dat is, en het is goed zo.”

Herma is afkomstig uit Utrecht, maar verhuisde als klein meisje al naar Hilversum. André is geboren en getogen in Bussum. Met wat goede wil mogen ze zich dus voluit ‘Gooienaren’ noemen. De eerste heimelijke kennismaking (die dat eigenlijk niet was…) gaat terug naar hun jonge jaren, toen zij in de supermarkt werkte, en hem regelmatig op z’n brommer door de straat zag stuiven, waarbij ze dacht: ”Leuke vent..!”. Jaren later belandden ze allebei min of meer toevallig, door toedoen van vrienden, op een dancing in Bussum. Het was meteen raak. “Hij kwam naast me zitten”, vertelt Herma, “we raakten aan de praat, en we zijn niet meer ‘uit elkaar’ geweest!” Hoe goed het klikte bleek wel uit het vlotte vervolg: een jaar verkering, een jaar verloofd, en toen getrouwd.

“Maar ja”, gaat André verder, “die woningnood in die tijd, hè? Eerst maar een tijdje bij de (schoon-)ouders in, toen een poos in een soort pension, en toen pas, eindelijk, een eigen flatje in Bussum.” Hij vertelt smakelijk hoe dat door gezinsuitbreiding al snel te klein werd, en hoe ze via via uiteindelijk in Almere terechtkwamen, waar ze 24 jaar met plezier hebben gewoond. Hoe dan toch Zeewoldenaren geworden? “Tjaaa”, lacht Herma, “onze dochter woonde in Zeewolde, en als Oma moest komen oppassen, dan werd het dus heen en weer rijden. En Zeewolde was toch ook wel leuk, hoewel het André in het begin nog niet echt veel leek. Nou ja, van het een kwam het ander, en nu wonen we hier al weer een aantal jaren met veel plezier.” André en Herma kregen drie kinderen en genieten van negen kleinkinderen, met wie ze hun feest in kleine kring coronaproof vierden. “Dan maar volgend jaar een écht feest. We zien wel...”