Erik Seinhorst van Voedselbank Zeewolde toont trots de ontvangen cheque
Erik Seinhorst van Voedselbank Zeewolde toont trots de ontvangen cheque eigen foto

Lokale verenigingen massaal gesteund tijdens lockdown

Algemeen

FLEVOLAND – Inwoners van Lelystad, Dronten en Zeewolde hebben afgelopen weken massaal gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport worden 140 lokale verenigingen, waaronder 27 uit Zeewolde, ondersteund met kennis, netwerk en financiële middelen. De meeste stemmen kreeg Voedselbank de Kostmand. Zij ontvangen maar liefst € 3.021,63. “Wat een prachtig bedrag”, reageerde secretaris Erik Seinhorst blij verrast, “bijna twee keer zoveel als in voorgaande jaren! Dat hadden we niet verwacht. Dit geld kunnen we goed gebruiken in deze crisistijd.” Hans Nobel van het Toon Hermans Huis zegt beduusd te zijn van het bedrag (€ 1816,93) dat zij ontvangen. “Wat een geweldige opsteker in deze tijd. Dat geeft de burger weer moed en ik denk alle vrijwilligers van het THHZ ook.”

Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. In Flevoland hebben 140 verenigingen zich aangemeld. De hoeveelheid aanmeldingen en stemmen geeft de grote betrokkenheid aan van de inwoners. “Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen’’, aldus Stefan Lohuis, directievoorzitter Rabobank Flevoland. 

Omdat de uitreiking dit jaar helaas niet fysiek kon plaatsvinden, ontvingen alle deelnemende verenigingen en stichtingen een gouden envelop op de deurmat met hierin de cheque met het te ontvangen bedrag van dit jaar. Daarnaast maken de verenigingen kans op het verdubbelen (met een max. van €2500,-) van hun gewonnen bedrag door tussen 7 en 22 november via sociale media te laten zien hoe blij ze zijn met de gekregen ondersteuning. 

Meer informatie: Rabobank.nl/clubsupport