Afbeelding
Eigen foto

Zoek de Gluurpietjes!

Algemeen

ZEEWOLDE – Vrijwel alle leuke activiteiten voor de kinderen vallen zo’n beetje in het water vanwege de coronamaatregelen. Ook de officiële intocht van Sinterklaas, een van de hoogtepunten in het jaar voor heel veel kinderen, is geschrapt. Voor de kleintjes is dat niet altijd te snappen. Daarom bedacht Trijntje de Boer uit Zeewolde zich geen twee keer toen zij op haar Facebookpagina de Gluurpietjes-actie voorbij zag komen. Hierbij kunnen mensen een tekening van een grappig Pietje die over een randje gluurt achter het raam plaatsen, waar kinderen dan naar op zoek kunnen gaan. Trijntje: “Ja, dacht ik. Daar ga ik me ook voor inzetten.”

Na toestemming te hebben gekregen van de landelijke initiatiefnemer om het idee in Zeewolde uit te rollen is Trijntje direct aan de slag gegaan. “Op Facebook heb ik een Gluurpietjes Zeewolde groep aangemaakt en het speurtochtbestand aangepast.” Daar bleef het niet bij. Met haar eigen kleine stickerbedrijfje, Sticky 4All, besloot Trijntje stickers van de Gluurpietjes te maken, met als doel de helft van de opbrengst te doneren aan Stichting Pieten on Tour. “Voor een sticker vraag ik een kleine vergoeding van twee euro, daarvan gaat één euro naar Stichting Pieten on Tour.”

Inmiddels verschijnen er door heel Zeewolde al steeds meer Gluurpietjes achter de vensters. “Tot nu toe zijn er 70 Gluurpiet-stickers verkocht. Natuurlijk mogen mensen ook de grappige Gluurpietjes uitprinten op papier, uitknippen en inkleuren”, licht Trijntje toe. “Mijn doel is alleen om zoveel mogelijk stickers te maken, zodat ik een mooi bedrag kan schenken aan Pieten on Tour. Zij zetten zich immers in om nu een leuk lokaal Sinterklaasjournaal voor de kinderen te maken.”

De Gluurpietjes zijn verkrijgbaar in zwart/wit en zijn via de Facebookpagina Gluurpietjes Zeewolde te bestellen.

Afbeelding
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00